Chelseas Frank Lampard (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Chelseas Frank Lampard (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Frank Lampard med maktdemonstrasjon

Veteranen benket før storoppgjøret – kom inn og avgjorde for Chelsea etter ni minutter på banen.

Chelsea - Manchester City 2-1 (1-1)

Det var duket for storoppgjør i Premier League da serieleder Manchester City og Chelsea møttes til dyst på Stamford Bridge – og for en kamp det ble!

TV 2 Play: Se Øyvind Alsakers intervju med Villas-Boas her
TV 2 Play: Se Øyvind Alsakers intervju med Daniel Sturridge her

Se kampreferat i videovinduet øverst!

Forrykende åpning
Manchester City fikk drømmeåpning på kampen da Mario Balotelli sendte vertene i ledelsen før det var gått ett og et halvt minutt. Samspillet mellom Sergio Agüero og Super-Mario var ikke annet enn vakkert å se på - og italieneren rundet Chelseas sisteskanse Petr Cech iskaldt før han trillet inn 1-0.

TV 2 Play: Se Premier League-scoringer og intervjuer her

– City snytt for straffe
Selv om åpningsminuttene ble fantastisk sett med City-øyne var det ikke veldig mange andre sjanseer å spore på Stamford Bridge. Men da det var spilt et snaut kvarter ropte den tilreisende fansen på straffe da José Bosingwa felte David Silva som var på vei gjennom - men Mark Clattenburg vinket spillet videre, mens det i ruskeværet kom røyk ut av Roberto Mancinis ører.

TV 2 Play: Se straffesituasjonen her!

Hendelsen ble tatt opp i Premier League-studio i pausen, og dommen fra TV 2s fotballeksperter var at Mancini kunne rive seg i håret med god grunn:

– Det er en diskutabel situasjon, men jeg synes dette er straffe. For meg er det et nytt flott angrep av City, og her drar Silva seg forbi og jeg mener det er kontakt der. Jeg synes det forsvarer et straffespark, sa Claus Lundekvam, som fikk støtte av Petter Myhre.

– Jeg er enig i det. Den kontakten er nok til å være straffespark, det ser ut til at Bosingwa får Silva ut av balanse, og Chelsea er heldige som slipper straffespark.

Og etter kampen var ikke Mancini mindre sikker:

– Jeg tror selv de som sto utenfor stadion visste at det var et straffespark, sa City-manageren på pressekonferansen.

LES OGSÅ: Dette er Premier Leagues mest effektive spisser

Chelsea slo tilbake
Men fotball er altså ikke alltid rettferdig – og da det var spilt en god halvtime på Stamford Bridge slo Chelsea grusomt tilbake. På hjemmelagets så å si første store sjanse var Raúl Meireles nådeløs, og bredsidet kontant inn 1-1 etter et lekkert angrep.

Dermed var lagene like langt til pause.

LES OGSÅ: Dette er «Gazza» sine villeste fotballhistorier

Vondt ble verre
Og da en snau time var spilt skulle vondt bli verre for de med lyseblå hjerter. Gaël Clichy var altfor sent inne i en duell med Ramires, mottok sitt andre gule kort og måtte tusle i dusjen mens resten av City sto foran en halvtime med en mann mindre.

LES OGSÅ: Se mandagens PL-snakkis

Det var høy temperatur på gressmatta – og ti minutter før slutt skulle det bli enda hetere, selv i det råtne været. Veteran Frank Lampard var skjøvet ut i kulden og benket før storoppgjøret, men ni minutter etter å ha blitt byttet inn var det hjemmefansens tur til å rope på straffe da Daniel Sturridges avslutning traff armen til Joleon Lescott. Og hvem andre enn Lampard selv var det som steg frem mot ellevemeteren og fikk den gedigne oppgaven å skulle avgjøre på Stamford Bridge – en oppgave han klarte mesterlig. Iskald fra straffemerket hamret Lampard ballen midt i mål, mens Joe Hart gikk til venstre.

Chelsea holdt unna i sluttminuttene, og da fløyta lød var Citys første ligatap for sesongen et faktum.

Lettet Lampard
Frank Lampard hadde nok noen kilo løftet fra skuldrene etter kampslutt. Etter å ha bommet på de to forrige straffene sine, ble mandagens avgjørende.

– Jeg var nok litt mer nervøs enn vanlig, så jeg ble veldig lettet da jeg så ballen gå inn, sa Lampard etter kampen.

Veteranen som ble benket før oppgjøret bærer tilsynelatende ikke nag til Chelsea-manager André Villas-Boas.

– Det er ikke lett. Jeg vil spille, men hva kan man gjøre? Man må beholde troen og være forståelsesfull, for jeg vil fortsette å spille i denne klubben. Jeg har mye å gi, og jeg skal fortsette å gjøre mitt beste.

Tre viktige poeng
Før mandagens kamp var det hele ti poeng opp fra Chelsea og til serielederen. For André Villas-Boas var derfor de tre poengene etter seieren viktige.

– Syv poeng opp til serielederen er en mer komfortabel avstand, men for at vi skal forbli tittelutfordrere må vi fortsette å vinne. Nå må vi se hvordan gi gjør det desember-kampene og hvor vi ligger an i januar før vi vet om vi fortsatt har mulighet til å vinne ligaen, sa Chelsea-manageren.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Vår reporter på Stamford Bridge chattet med seerne under kampen: