børsen
børsen
Heidi Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Heidi Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Se ekspertbloggen: – Da vi først kom i gang, var det klasseforskjell på lagene

TV 2 Sportens håndballeksperter vurderer spillerne etter åttedelsfinalen mot Nederland. Se spillerbørs og ekspertblogg her!

Santos (TV 2 Sporten): Etter litt starttrøbbel fikk den norske maskinen endelig igang tenningen etter drøye kvarteret, og dro sakte, men sikkert fra et hardtkjempende Nederland.

Heidi Løke, som har tilbragt mer tid på benken enn ventet tidligere i mesterskapet, kom inn og klinte inn åtte fulltreffere på like mange forsøk. En stor kamp av det som kanskje er verdens beste linjespiller fremover på banen. For det blir hun selvfølgelig fullrost i Kjersti Grinis og Frode Scheies vurdering av kampen.

Les også: Løke lekte med Nederland – Norge til kvartfinalen
Les også: Løke: – Tommelen betyr «jeg elsker deg, Alexander»

Flere andre begeistret også. Amanda Kurtovic imponerte med fem scoringer, og Gøril Snorroeggen fikk endelig vist glimt av den storheten vi husker fra OL i 2008 - før trønderen ble forfulgt av skader som satte henne ut av landslagsspill i tre, lange år.

Se ekspertbloggen i videovinduet øverst

Her er Grini og Scheies spillerbørs:

Stine Bredal Oftedal - 5
Stine får nok en gang lite spilletid, men tar som vanlig godt vare på de minuttene hun får.

Ida Alstad - 2
Alstad har store problemer i forsvar gjennom hele kampen, og utrettet uvanlig lite fremover.

Heidi Løke - 8 - BB
Banens ener! Det eneste som holder henne unna en tier på børsen er en svak motstander. Åtte mål på åtte forsøk, skaffer tre straffekast og får tak i alt som ligner et innspill!

Tonje Nøstvold - 5
Og der var Tonje tilbake etter å ha sett hele den forrige kampen fra benken. Denne gangen kommer hun inn og jakter hele tiden på mål - selv om hun ikke lykkes hver gang.

Karoline Dyhre Breivang - 4
«Karo» spilte en av sine beste landskamper mot Montenegro, men klarer ikke å holde nivået oppe i åttedelsfinalen. Hun jobber og sliter i forsvar, men finner ikke rytmen i angrep. Blir låst ned og kommer for nær forsvaret gjentatte ganger. Klarer ikke å skape flyt i angrepsspillet.

Kristine Lunde-Borgersen - 5
Viser at hun er på vei. Finner ofte gode muligheter og imponerer med flotte skudd, men trekkes ned for svak innsats i forsvar og returløp helt i starten.

Kari-Mette Johansen - 5
Full uttelling med to mål på to forsøk, men igjen får hun lite å jobbe med.

Marit Malm Frafjord - 4
Kapteinen er svakere enn vanlig. Hun sliter i forsvar og bommer på tre av fem muligheter.

Linn Jørum Sulland - 6
Storskytteren brenner det første straffekastet, men lar heller ikke denne kampen ødelegge den imponerende målstatistikken og noterer seg for ytterligere fem fulltreffere.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren - 4
Sliter sammen med resten av laget i starten og får lite å jobbe med. Null sjanser, null mål. Erstattes av en friskere Amanda Kurtovic denne gangen. Oppløftende å få bekreftet god dekning også på høyrekant.

Gøril Snorroeggen - 6
Snorroeggens klart beste kamp til nå i dette mesterskapet! Spiller med en selvtillit som hittil ikke har vært synlig. Gjør tre flotte mål og spiller opp medspillerne godt i flere situasjoner.

Amanda Kurtovic - 6
Debutanten viser null respekt, og kliner ballen i mål fem ganger fra sjumeter, kant og på kontring. Scorer mest etter giganten Løke.

Camilla Herrem - 5
Arbeidsledig i angrep gjennom hele kampen, men er som vanlig kjapp i kontra og setter den ene muligheten hun får der.