Matthew Etherington (Foto: SIMON DAWSON/AP)
Matthew Etherington (Foto: SIMON DAWSON/AP)

Etherington senket gamleklubben med to mål

Gamlegutta ødela for Spurs.

STOKE - TOTTENHAM 2-1:

Stoke-spillerne Matthew Etherington, Peter Crouch og Jonathan Woodgate har alle en fortid i Tottenham. Søndag spilte de sentrale roller da hjemmelaget slo Spurs på Britannia Stadium.

Etherington-dobbel
Etherington presenterte seg allerede etter et halvt minutts spill. Kantspilleren klemte til på hel volley, men Brad Friedel ordnet opp.

Da stadionuret passerte 13 minutter, var den tidligere Tottenham-spilleren på ferde igjen. Ryan Shotton slo inn fra høyre. Jonathan Walters stusset ballen videre til Peter Crouch, som fikk med seg ballen med armen og sendte den inn foran mål. Der dukket Etherington opp og satte inn 1-0.

To minutter før pause scoret Stoke igjen. Nok en gang stusset Walters ballen videre, og nok en gang bredsidet Etherington ballen i mål. Stoke ledet fortjent til pause.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst i saken!

Les også: Skademareritt for Blackburn
Les også: Sjekk Sunderland-spillernes stjernetreff

Omdiskutert straffespark
Men det var et helt annet Tottenham-lag som kom på banen etter hvilen. Tottenham flyttet fram Kyle Walker og spilte med fem spillere på midtbanen. Det ga dem mye rom, og gjestene skapte en rekke gode muligheter.

– Stoke spilte godt i første omgang, det er det ingen tvil om. Vi gjorde noen endringer ved pause, og i andre omgang kjørte vi over dem. Når ingen situasjoner går i vår favør, så utgjør det en stor forskjell, sa Tottenham-manager Harry Redknapp på pressekonferansen etter kampen.

En halvtime før slutt holdt tidligere Spurs-stopper Jonathan Woodgate på å styre et innlegg i eget mål. Ballen gikk på utsiden av stolpen, men det påfølgende hjørnesparket endte likevel i scoring.

Ballen havnet hos Luka Modric, som fintet seg forbi Glenn Whelan og fikk en liten kakk på foten før han falt lett. Tottenham ble tildelt straffespark, og Emmanuel Adebayor scoret sikkert.

Les også: Heksedoktor skal bryte Tiotés skadeforbannelse
Les også: – Anelka enig med kinesisk klubb

Spurs snytt for straffe
Tottenham jaktet flere scoringer. Få minutter senere forsøkte Scott Parker seg fra distanse, men Thomas Sørensen slo ballen utenfor.

Derfra og ut var det mye Tottenham. 25 minutter før slutt sendte Adebayor ballen like utenfor det lengste hjørnet.

Et drøyt kvarter før slutt ble Tottenham først snytt for straffespark – og deretter scoring. Modric slo inn i feltet. Ballen havnet hos Younes Kaboul, som sendte ballen mot mål. På streken avverget Ryan Shawcross scoring med armen, uten at noen av dommerne fikk det med seg.

Redknapp raser etter feilaktig annullert scoring
Spenningen var ikke over. Ballen havnet etter hvert hos Adebayor, og spissen scoret sikkert. Men til Tottenham-spillernes store fortvilelse, ble målet feilaktig annullert for offside.

– Det var to handssituasjoner og Adebayor ble avblåst for offside. Derfor drar vi herfra uten poeng. Jeg har aldri tidligere gått inn og klaget til dommeren i mine 30 år som manager, men i dag måtte jeg gjøre det. Fra starten av kampen følte jeg at han ikke kom til å gi oss noe særlig her. Han hadde en dårlig dag, sier Redknapp.

Les også: Mario Balotelli får skole oppkalt etter seg
Les også: Sjekk headingene som senket Newcastle

Kaboul utvist
Ti minutter før full tid pådro Kaboul seg sitt andre gule kort, og Tottenham måtte avslutte kampen med ti spillere.

Det gjorde oppgaven enklere for Stoke. Fem minutter før slutt fikk Shawcross to gode muligheter etter hjørnespark. Først stod Friedel i veien – deretter hindret tverrliggeren en ny scoring. Dermed endte det 2-1 på Britannia.