GJENFORENING: Benny Andersson forteller nå at om en gjenfoerening av ABBA kan redde området «Slussen» i Stockholm, er han villig til å gi det et forsøk.
GJENFORENING: Benny Andersson forteller nå at om en gjenfoerening av ABBA kan redde området «Slussen» i Stockholm, er han villig til å gi det et forsøk.

Benny Andersson vil redde naturområde med ABBA-gjenforening

– Om det hjelper skal jeg i det minste forsøke.

Den store svenske musikkgruppa ABBA er kjent verden over for sine slagere fra 70 og 80 tallet.

Låter som «Mama Mia», «Money, Money, Money» og «Dancing Queen» er bare en liten fra deres store låtarkiv.

Gruppa besto av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad, og helt siden januar 1983 har musikkelskere og fans over hele verden fantasert om å en gang få se gruppa sammen på scenen igjen.

I et intervju med Svenske Dagbladet sier Benny Andersson at det finnes en, til tross for at den er liten, sjanse for at gjenforening kan skje, skriver aftonbladet.se.

Les også: ABBA-Agnethe hadde hemmelig forhold til svensk komiker

Vil redde naturområde

Det er verken penger eller utsolgte konserter som lokker artisten tilbake.

Om en gjenforening skal skje så skal det være for å redde et svensk naturområde på Södermalm i Stockholm som heter Slussen, som nå trues med å rives for så å bygges om.

ABBA
ABBA

Han forteller til den svenske avisen at han er svært glad i området siden han selv har hotellet Rival i samme område.

– Det har forfalt, men da får man heller rydde, reparere og renovere. Man skal ikke rive og bygge for 12 milliarder bare fordi det lukter piss, sier Benny.

Halvt på spøk og halvt på alvor sier Benny at om en gjenforening mellom ABBA er det som skal til for å redde området, så er han villig til å forsøke.

– Det kan jeg si deg, om jeg fikk vite etthundre prosent at det hjelper, så skal jeg ringe de andre i ABBA og spørre om vi skulle kunne gjøre den jobben sammen. Jeg skulle i det minste forsøke, forteller artisten.

Les også: Abba-Frida i millionkrangel med skånsk tempel

Agnetha med på laget

Tidligere har «God kveld Norge» skrevet om Agnetha som også har uttalt seg om en eventuell gjenforening.

Hun har sagt at det kunne vært fint om gruppen sto sammen på scenen en siste gang.

– Det er bare en følelse jeg har at det ville vært hyggelig å treffes. Prate litt om fortiden og kanskje opptre sammen, har artisten ved en tidligere anledning forklart til Magasinet M.

Les mer: Agnetha Fältskog vil gjenforene ABBA