Arsenalmanager Arsène Wenger lover å stille med sterkt mannskap mot Leeds, men fraværslisten er svært lang (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Arsenalmanager Arsène Wenger lover å stille med sterkt mannskap mot Leeds, men fraværslisten er svært lang (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Ray Parlour om Arsenal-statuene: – Nå mangler bare Wenger

Midtbanehelten mener at franskmannen også bør stå på sokkel utenfor Emirates.

London (TV 2 Sporten): Arsenal brukte oppgjøret mot Everton til å feire seg selv. I forbindelse med at det er 125 år siden klubben ble stiftet, har det blitt avduket tre statuer utenfor Emirates.

Legendene Herbert Chapman, Tony Adams og Thierry Henry står nå på sokkel utenfor arenaen i Nord-London.

Gamle helter som Ian Wright, Ray Parlour og Charlie George var på banen før avspark, men det var Henry som høstet størst jubel fra hjemmesupporterne.

Parlour hyller Adams
- Thierry sin målrekord her vil sannsynligvis aldri bli slått. Jeg er veldig glad på hans vegne. Herbert Chapman, som startet alt for Arsenal, har også gjort seg mer enn fortjent til en statue, sier Ray Parlour til tv2.no.

Parlour setter mest av alt pris på at tidligere midtstopperkjempe Tony Adams også har blitt hedret.

Se video øverst i artikkelen!

- Tony er kanskje min beste venn, og vi var romkamerater i over ti år da vi spilte sammen i Arsenal. Han var en fantastisk kaptein, og han fortjener dette mer enn noen andre. Han viste seg som en leder fra ung alder av, og var med på å ta denne klubben til nye høyder.

- Nå mangler bare Arsene Wenger en statue, og jeg er helt sikker på at han får det den dagen han gir seg.

LES OGSÅ: Her kysser han van Persies fot etter mestermålet

GUNNERS-HELT: Ray Parlour var med på å vinne Premier League med Arsenal to ganger. (Foto: ODD ANDERSEN/AFP)
GUNNERS-HELT: Ray Parlour var med på å vinne Premier League med Arsenal to ganger. (Foto: ODD ANDERSEN/AFP)

Festkveld
Selve kampen mot Everton var ingen fest med unntak av Robin van Persies perlescoring.

- Det har vært en fantastisk dag for Arsenal. Det var hyggelig for supporterne å se mange legender før kampen, men det viktigste var at laget tok tre poeng. Manchester United vant, City spiller på mandag og Spurs møter Stoke i morgen. Dette var en kamp vi absolutt måtte vinne. Det var en nydelig scoring av Van Persie på en herlig dag for klubben.

Stemningen på Emirates er også en helt annen enn tidligere i sesongen. I høst kunne man ofte høre pipekonserter og høye rop om forsterkninger.

- Det var en glimrende atmosfære. Stedet sprudler, og det hjelper selvsagt på at laget spiller godt. Det er en god lagånd, noe som er helt avgjørende for at man skal oppnå suksess. Jeg er glad for måten vi spiller på for øyeblikket. Du så også på jubelen til Arsene Wenger etter kampen at dette var en viktig seier for ham. Akkurat nå ser det veldig bra ut, mener Parlour.

Ray Parlour, som vant tre Premier League-gull med Arsenal, mener at The Gunners må komme seg helskinnet gjennom desember.

- Det tøffe juleprogrammet venter nå, og det er viktig at vi sanker så mange poeng som mulig på veien. Målet er å komme blant de fire beste, og da kan vi ikke feile framover, sier Parlour.