bjørgis
bjørgis

– Sett champagnen til kjøling, Marit!

Det var god stemning i den norske leiren etter maktdemonstrasjonen på 15 kilometeren.

Davos (TV 2 Sporten): I morgen kan Marit Bjørgen ta sin 50. verdenscupseier. TV 2 Sporten er så sikker på at det det blir jubileumsfeiring at vi allerede har gitt langrennsdronningen en flaske champagne. - Jeg har selvsagt muligheten, men tar ingenting for gitt. Men, jeg lan love deg at "champisen" er kald til i morgen, sier Marit Bjørgen.

LES OGSÅ: Firedobbelt norsk i Davos

På en stor norsk dag fulgte Vibeke Skofterud, Therese Johaug og Marthe Kristoffersen på plassene bak Bjørgen på 15 km fristil i enkeltstart. Løpet gikk i strålende vær og minnet om en flott dag i påskesola hjemme. Og Bjørgen vant distansen med 41 sekunders margin.

– Dette var et av mine beste løp noensinne, kroppen fungerte og skiene var perfekt. Bare herlig å være skiløper på en slik dag, sier Bjørgen.

Se intervju med Marit Bjørgen øverst i artikkelen!

– Har du meldt flytting til seierspallen?
Vibeke Skofterud var den som kom nærmest Marit Bjørgen på lørdagens 15 km fristil i Davos. 2. plassen var Skofteruds fjerde pallplassering denne sesongen. Men Før denne sesongen hadde hun fire pallplasseringer i verdenscupen på ti år!

Ikke rart TV 2s utsendte spurte om frøken Skofterud nå hadde meldt flytting til "pallen".

– Nå begynner mange års trening å betale seg og litt kult at en sekundstrid tippet i min favør, sier Skofterud. Hun kjempet med Therese Johaug om andreplassen og avgjorde med fire tidels sekund!

TV 2 Play: Se intervju med Vibeke Skofterud

LES OGSÅ: Johaug vil ødelegge Bjørgens jubileumshelg

– Mest moro med Marthes fjerdeplass
Therese Johaug kjempet innbitt for det som synes oppnålig, for de fleste i internasjonal kvinnelangrenn om dagen, plassen bak Marit Bjørgen.

Men, 23-åringen tapte duellen mot Vibeke Skofterud med fire tidels sekund. - Jeg synes det er helt fantastisk, tre norske jenter på pallen, dette er jo som et norsk mesterskap. Det er helt vilt, vi er et kjempelag, forklarer Johaug. Når hun får summet seg litt, glemmer hun heller ikke venninnen, Marthe Kristoffersen, som gikk inn til en imponerende 4. plass. - En fortjent opptur for Marthe, sier Johaug.

Også for landslagstrener Egil Kristiansen var Kristoffersens løp det som gledet mest. - De som kom på pallen i dag har jo vært der noen ganger før, for Marthe var nok denne fjerdeplassen nesten like stort, sier Kristiansen.

TV 2 Play: Se intervju med Therese Johaug