FØRSTE GULL SIDEN 1975: Skottlands skip Anna Sloan. (Foto: CLAUS FISKER/Afp)
FØRSTE GULL SIDEN 1975: Skottlands skip Anna Sloan. (Foto: CLAUS FISKER/Afp)

Skottenes første EM-gull siden 1975

De svenske curlingdamene var sjanseløse.

De svenske curlingdamene var helt sjanseløse mot Skottland i EM-finalen lørdag. Anført av skippen Eve Muirhead (21) vant skottene hele 8-2.

Skottland tok sitt første EM-gull på kvinnesiden siden 1975. Sverige var ubeseiret gjennom mesterskapet helt fram til finalen, men der stemte lite for de blågule.

Dermed ble det skotsk jubel, mens svenskenes regjerende europamestere med Margaretha Sigfridsson, Maria Wennerström, Nina Bertrup og Maria Prytz fikk en tung avslutning på mesterskapet.

– Det er fantastisk. EM-gullet har vært en av medaljene jeg har ønsket meg. I fjor tok vi sølv bak Sverige, i år tok vi gull. Du kan ikke be om mer. Svenskene har hatt en flott uke, men vi satte dem under press fra start i finalen og tvang fram noen feil fra deres skip, sa Muirhead.

Svenskenes skip Sigfridsson var skuffet etter finalenederlaget.

– Selvfølgelig er vi skuffet, men vi spilte ikke opp mot vårt beste i dag. Selve mesterskapet er vi fornøyd. Vi har spilt godt, men dessverre ikke i finalen. Vi var fulle av selvtillit, men det ble en rar dag fordi vi aldri kom inn i kampen. Skottland spilte bra, men vi klarte aldri å gjøre det vanskelig for dem. Om en uke eller to så er vi nok fornøyd med sølvet likevel, sa Sigfridsson. (©NTB)