GODE MINNER: Erik Nevland spilte sammen med Luis Suarez i Groningen, og Viking spissen husker uruguayaneren som en fin fyr.
GODE MINNER: Erik Nevland spilte sammen med Luis Suarez i Groningen, og Viking spissen husker uruguayaneren som en fin fyr.

– Erik Nevland: – Jeg har bare gode minner fra tiden med Suárez

Viking-spissen spilte sammen med Luis Suárez i Groningen.

Liverpool-spiss Luis Suárez er i hardt vær om dagen. Uruguayaneren er siktet av Det engelske fotballforbundet, FA, for to separate hendelser i løpet av den første delen av Premier League-sesongen.

Det ene er beskyldninger om rasistiske ytringer mot Manchester United-back Patrice Evra under kampen mellom lagene i oktober, og det andre er for å ha vist langefingeren mot Fulham-fansen etter oppgjøret på Craven Cottage sist mandag.

LES OGSÅ: Suárez tiltalt etter Fulham-finger

Viking-spiller Erik Nevland spilte sammen med Luis Suárez i Groningen i den nederlandske æresdivisjonen i sesongen 2006-2007, og siddisen har bare gode minner fra tiden sammen med den mye omtalte angriperen.

– Jeg har bare hyggelige minner fra tiden sammen med ham. Han snakket ikke språket særlig godt da han kom, så han tilbrakte mye tid sammen med Bruno Silva, en annen spiller fra Uruguay, da han skulle finne seg til rette, sier Nevland til den engelske avisen The Independent.

– Det var vanskelig for ham, men han smilte og lo hele tiden i garderoben. Det er vanskelig å glemme han, men på en god måte, sier Nevland.

Nordmannen scoret 53 ganger på 116 kamper for den nederlandske klubben. Luis Suárez gikk videre til Ajax i 2007, og der ble uruguayaneren en stor hit. Han noterte seg for 81 mål på 110 kamper før Liverpool hentet ham til Premier League januar 2011.

Erik Nevland (Foto: KOEN SUYK/AFP)
Erik Nevland (Foto: KOEN SUYK/AFP)