Angola dans (Foto: TV 2/)
Angola dans (Foto: TV 2/)

Angola danset vekk nervene før skjebnekampen – sendte Tyskland ut av VM

Angolansk entusiasme sørget for at laget som slo Norge i åpningskampen er ute av mesterskapet. Se dansevideoen og kampreferat her!

Angola - Tyskland 25-22 (14-10)

Tyskland åpnet VM med en fantastisk seier mot Norge, men siden har det gått fullstendig galt for Heine Jensens jenter.

Ettmålstapet for Montenegro ble fulgt opp av en ettmålsseier mot svake mot Island, før tyskerne gikk på en ny smell i møtet med Island.

Les også: Island med nytt håndballsjokk – nå kan Norge vinne gruppen

Dancing queens
Angola, på sin side, har vært et friskt pust og har tidligere i mesterskapet presset både Montenegro og Norge.

Før den meget avgjørende kampen mot Tyskland viste de entusiasmen som kjennetegner de afrikanske lagene. For i stedet for å gå og grue seg til det meget viktige oppgjøret, valgte de angolanske jentene å ta en dans.

Se den artige episoden i videovinduet øverst

Og den uortodokse forberedelsen virket å funke. For selv om den første omgangen tidvis var jevn, tok Angola kontroll inn mot hvilen.

De fotrappe søstrene Marcelina og Luisa Kiala sto for seks av de angolanske målene før pause, og var en konstant trussel mot det tunge, tyske forsvaret – Angola var fire foran etter den første halvtimen.

Se kampreferat i videovinduet under

579551

Kiala-show
Tyskland måtte ha seier, de kunne riktig nok reddes av en usannsynlig Kina-seier mot Island ved uavgjort, og virket svært forknytt, også etter garderobepraten.

I perioder hadde de tyske jentene mer enn nok med å treffe mellom stengene, og i andre enden av banen fortsatte spesielt Luisa Kiala å finne nettet. Yngstesøsteren ble kampens toppscorer, med åtte mål.

Les også: Nora Mørk før gruppefinalen: – Det er nå VM begynner på ordentlig

Dermed holdt Angola Tyskland på komfortabel avstand helt til full tid. Dét betyr at fiaskoen er et faktum for Norges overkvinner, som er ute av mesterskapet.

Angolanerne danser videre til sluttspillet.

Oppdater deg på alle resultater og tabeller i vår VM-portal!