Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. (Foto: DOMINIQUE FAGET/Afp)
Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. (Foto: DOMINIQUE FAGET/Afp)

Tor-Kristian Karlsen om El Clasico: – Det er mer enn fotball som står på spill

Fotballspeider Tor-Kristian Karlsen forventer mål og dramatikk i kampen mellom Real Madrid og Barcelona.

Lørdag barker Real Madrid og Barcelona sammen til et av årets virkelig store fotballhøydepunkt - El Clasico.

Forventer mål og dramatikk
De ti siste oppgjørene mellom de to gigantene i seriesammenheng har produsert til sammen 34 mål og mengder av dramatikk. Det tror fotballspeider Tor-Kristian Karlsen kommer til å gjenta seg lørdag.

– Vi kan forvente mange mål og mye dramatikk. Kanskje et par Mourinho-klikk på sidelinjen. Oppgjørene mellom Barcelona og Real Madrid inneholder alt, sier Karlsen til TV 2 Sporten.

Les også: Her er Mourinhos ti bud for å slå Barcelona

– Det er mer enn fotball som står på spill. Det er politikk, det er makt og det er nasjonalisme. For meg er Barcelona fortsatt laget som må slås om titler skal vinnes rundt omkring i Europa - det være seg i La Liga eller Mesterligaen, sier Karlsen.

– Serigegullet ryker ikke i helgen
Hovedstadslaget flyter for tiden på en medgangsbølge og går inn i storoppgjøret med trepoengers ledelse på katalanerne. José Mourinhos menn har også én kamp mindre spilt en Barcelona.

Les også: Nytt FC Football: En veldig forvirret maskot

Karlsen ser allerede konturene av en jevnere toppkamp enn han har sett på mange år, men han tror ikke at lørdagens El Clasico vil avgjøre noe som helst for hvem som blir seriemester

– Det blir jevnere enn det har vært de seneste årene. Det er mange som hevder at Real Madrid er verdens beste fotballag nå. Det er mye å vinne og tape for begge lag rent prestisjemessig, men jeg tror ikke seriegullet ryker for noen av dem denne helgen, sier Karlsen.

– Barcelona fortsatt størst
Men at det er Real Madrid og Barcelona som kommer til å kjempe om seriegullet til siste slutt, er Karlsen imidlertid mer sikker på.

– Jeg synes det er vanskelig å skille de to lagene. Vi så jo nivået på Valencia og forsåvidt også Villarreal i Europacupene. Begge dummet seg ut. Real Madrid og Barcelona kjører jo over motstanderne med dampveivals hver bidige uke, sier Karlsen.

Les også: Tor-Kristian Karlsen vurderer: Dette er de heteste Bosman-spillerne i Tippeligaen

– Selv om Real Madrid har et lite forsprang nå synes jeg det er vanskelig å konkludere med at Real nødvendigvis er det beste laget i år. For meg er Barcelona fortsatt favoritten og det store laget i verdensfotballen.