Carl Christian Lunden fraktet smør til den norske julebaksten. Nå står nordmenn i kø for å tilby smørsjåføren en seng å sove i.  (Foto: God morgen Norge)
Carl Christian Lunden fraktet smør til den norske julebaksten. Nå står nordmenn i kø for å tilby smørsjåføren en seng å sove i. (Foto: God morgen Norge)

Enslig dame vil ha smørsjåfør på overnatting

Nordmenn står i kø for å tilby Carl Christian Lunden husrom.

– Jeg har fått masse mail fra privatpersoner som tilbyr meg husrom i natt, forteller Carl Christian Lunden.

Han er en av de frivillige sjåførene som har fraktet smør fra Danmark til Norge. Da beskjeden om at Color Line hadde innstilt ruten som skulle bringe sjåføren trygt hjem sto nordmenn i kø for å hjelpe sjåføren.

Vil hjelpe smørsultne nordmenn

Da Go' Morgen Danmark etterlyste sjåfører til å frakte smøret til Norge var Carl Christian Lunden en av de som meldte seg.

– Dette er en fin anledning til å gi noe tilbake til mine norske kunder som handler kjøtt i mitt slakteri år etter år, sier Lunden, som driver Slagter Winther i Hirtshals.

Les starten av smørhistorien her!

Tilbud fra singel dame

Både privatpersoner og hoteller har nå tilbudt smørsjåføren husrom.

– Jeg har fått en mail fra en singel dame i Kristiansand som har tilbudt meg en seng i natt. Men det tilbudet kan jeg ikke ta i mot. Jeg har jo kone og fire barn som venter på meg hjemme i Danmark, ler smørsjåføren.

Smør stoppet i tollen

Torsdag morgen forlot Lunden Hirtshals med 3500 pakker med smør. I tollen måtte den frivillige sjåføren ut med 5.000 kroner i toll og moms for den dyrebare lasten. Men den gavmilde dansken er like glad.

– Jeg er bare glad for å kunne glede nordmenn, sier han.

Les også: Denne deigen er perfekt til pepperkakehus

– Vi vil ha smør!

Fredag morgen delte Lunden ut smør til smørhungrige Osloborgere.

Se folk rope etter smør her:

579408

Smørutdeling i Kristiansand

Nå er Lunden på vei til Kristiansand der det blir smørudeling på kaia kl. 15. Smørutdelingen sendes direkte på TV 2 Nyhetskanalen.