HER RYKER SESONGEN: Nemanja Vidic er ut resten av sesongen på grunn av kneskaden han pådro seg i duellen med Marco Streller. (Foto: VALERIANO DI DOMENICO/Afp)
HER RYKER SESONGEN: Nemanja Vidic er ut resten av sesongen på grunn av kneskaden han pådro seg i duellen med Marco Streller. (Foto: VALERIANO DI DOMENICO/Afp)

Vidic mister resten av sesongen

Sir Alex Ferguson bekrefter at Manchester United må klare seg uten midtstopperkjempen.

Som om det ikke var nok at Manchester United røk ut av Mesterligaen etter tapet mot Basel onsdag, kommer det mer dårlig nytt for United-fansen.

Kaptein og midtstoppergeneral Nemanja Vidic mister nemlig resten av sesongen på grunn av et avrevet korsbånd. Det bekrefter manager Sir Alex Ferguson på en pressekonferanse fredag.

– Det var ventet, men er likevel dårlige nyheter. Vi antok at det var en stygg skade og dessverre er han ute resten av sesongen. Han skal til spesialist på mandag for å sette en plan for fremgang og når han skal ha operasjon. Det blir ikke umiddelbart fordi han først må få ned hevelsen. Det er et stort tap, sier Ferguson til manutd.com.

Vidic fikk en stygg vridning i sitt høyre kne etter en duell mot Marco Streller i Basel-kampen og måtte forlate banen på båre. Tidligere har det vært spekulert i at Vidic mister 2-3 måneder på grunn av skaden, men nå er det altså bekreftet at resten av sesongen ryker.

– Det siste de trengte
Serberen var en av Uniteds aller beste spillere forrige sesong, og var kanskje den viktigste grunnen til at sesongen endte med Premier League-gull og Mesterliga-finale for «De røde djevlene».

TV 2 Sportens fotballkommentator, Øyvind Alsaker, er bekymret for hvordan det skal gå med United.

– Han er jo den midtstopperen, sammen med Vincent Kompany, som spiller med størst autoritet. Han er kanskje den beste duellspilleren i hele sirkuset der borte. I tillegg så mister de en leder. Han er kapteinen til United. Han er den siste i rekken av ledere som har forsvunnet ut. Scholes, Gary Neville og van der Sar har forlatt klubben. De mister en rutinert krumtapp, og det var det siste den unge gjengen trengte. Et hardt slag, sier Alsaker.

Usikre erstattere
Uten Vidic må Ferguson nå klare seg med flere urutinerte erstattere og en Rio Ferdinand som har vist alt annet enn betryggende form de siste månedene.

– Dilemmaet her er at Rio Ferdinand ikke er en stabil, topp midtstopper lenger. Han holder ikke like høyt nivå som han holdt for et par år siden. Jones har jo alle forutsetningene, men han er bare 19 år. Da vil det gå over stokk og stein i blant. Evans er en veldig dyktig offensiv midtstopper og han har klart seg godt i de fleste kampene. Han har imidlertid slitt når han møter tunge, svære, sterke spisser. Smalling har jo ikke gjort noe spesielt galt på den plassen, men han er foretrukket på backplass. Det er et puslespill for Ferguson å få i hop, og det svekker forsvaret. Over en lang sesong vil de merke det fraværet, mener Alsaker.