Andre Villas Boas (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Andre Villas Boas (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Spillerne måtte stå skolerett: – Drogba, du er ingenting mot det du var forrige sesong

Chelsea-manager Andre-Villas Boas ga klar beskjed om hvem som er sjefen.

I midtuken tok Chelsea seg videre i Mesterligaen etter en meget overbevisende 3-0-seier over Valencia. I hjemlig serie har også formkurven pekt oppover, og de siste ukers hendelser innad i laget har vist prov på at manager Andre Villas-Boas er i gang med å reformere stallen.

Les også: UEFA reduserte Rooney-karantene fra tre kamper til to kamper

Klubbeier Roman Abramovitsj har nemlig varslet ryddesjau og hele seks av blåtrøyenes eldste spillere skal være på vei ut dørene på Stamford Bridge.

Samlet «spillersjefene»
Kvelden etter at Wolverhampton ble beseiret 3-0 på eget gress sprakk nyheten om at Nicolas Anelka og Alex sin tid i klubben definitivt er omme, og avskjedigelsen til de to veteranene skal, ifølge den engelske tabloidavisen The Sun, ha gått meget hett for seg.

Noen dager før Anelka og Alex ble ekskludert fra førstelaget hadde Villas-Boas samlet sammen fire av klubbens mest respekterte spillere - John Terry, Didier Drogba, Frank Lampard og Petr Cech.

Les også: Jon Martins avisrunde: United slaktes i britisk presse

Tapet mot Bayer Leverkusen i Mesterligaen skal ha utløst portugiserens ønske om at de fire «bautaene» skulle samle troppene og få laget tilbake på riktig sport etter den dårlige perioden.

Møtet skal ført til opphetet stemning, og Villas-Boas forslo at femmannsgruppen skulle møtes over lunsj den påfølgende dagen. Det skjedde imidlertid ikke.

Les også: Se Villas-Boas' angrep på media og Gary Neville

Måtte stå skolerett
For ifølge en innsidekilde i klubben skal Villas-Boas ha samlet troppene på trening og konfrontere hver enkelt av de blå stjernene.

– Det var helt utrolig. Manageren så på en spiller, skjelte ham ut for så å gå over på nestemann, sier kilden.

– Villas-Boas snudde seg til Didier Drogba og fortalte ham: du er ingenting mot det du var forrige sesong.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Dette kommer trolig som en vekker for kritikerne som har stilt spørsmål rundt Villas-Boas' evne til å ta kontroll i den sterke sammensveisa spillergruppen. Ifølge kilden skal dette ha kommet som en stor overraskelse på hele troppen, og han forklarer sammenkomsten som en «her er jeg i kontroll-øyeblikk» fra Villas-Boas' side.

– Dersom noen fryktet at Villas-Boas ikke ville være sterk nok til å konfrontere spillerne og konfrontere de ansikt til ansikt, så fjernet det øyeblikket all tvil, forklarer kilden.

– Ikke velkommen
Men utskjellingen av spillerne skal ha toppet seg da den unge portugisiske manageren ladet kanonen mot Anelka og Alex.

– Du er ikke lenger velkommen, skal Villas-Boas ha sagt til Anelka, før han snudde seg mot Alex og sa:

– Det samme gjelder deg.

Les også: Yakubu ble latterliggjort - nå er han historisk

Anelka og Alex skal også ha fått beskjed om at de ikke lenger var ønsket på førstelaget sine treninger, samtidig som de ikke fikk lov til å parkere på førstelagets parkeringsplass.

Anelka til Kina
Sky Sports kunne i går melde at Anelka allerede har tatt Villas-Boas' oppfordring til følge - 32-åringen skal nemlig ha kommet til enighet med den kinesiske klubben Shanghai Shenhua om en kontrakt gjeldene fra januar 2012.

Les mer: – Anelka klar for kinesisk fotball

Alex ryktes å ha tiltrukket seg interesse fra den italisenske serielederen Juventus, mens skjebnen for flere av stjernen fremdeles er uviss. Didier Drogba, Paulo Ferreira, José Bosingwa, Salomon Kalou og Florent Malouda skal angivelig være ferdig i klubben innen kort tid.