Alexander Dale Oen
Alexander Dale Oen

Dale Oen skal glattbarbere seg til gull

Et hårløst bryst skal gjøre susen for en medaljesulten Alexander Dale Oen.

Med hårete bryst svømte Alexander Dale Oen inn til femte beste tid i EM-semifinalen på 100 meter bryst i polske Szczecin torsdag kveld.

Skal shaves i morgen
Nå håper 26-åringen at en runde med barberhøvelen skal gjøre susen i fredagens finale i kortbanemesterskapet.

– Veldig komfortabelt, veldig deilig å svømme i dag. Teknikken var en helt annen enn den var i dag tidlig, sier Dale Oen til TV 2 Sporten.

Les også: «Butt plug» får fart på Dale Oen

– Flyten er virkelig deilig, så nå skal jeg fyre av noen skikkelige kanoner i morgen, fortsetter delfinen fra Øygarden.

Se intervju med Dale Oen i videovinduet øverst på siden!

Verdens beste langbanesvømmer som har hatt trøbbel med vendingene, vet enda ikke om han har løst gåten, men starten på løpet satt i hvert fall som ett skudd.

– Stupet var veldig veldig bra. Jeg vet ikke helt hvordan vendingene var, men vi får prate med analytikerne etterpå, sier Oen.

– Hva er sjansen for å vinne i morgen?

– Jeg håper å sette personlig rekord, klarer jeg det er jeg fornøyd med måten jeg går inn i dette stevnet. De fleste er shavet og toppet, jeg er ikke shavet, jeg tenker å gjøre det i morgen, så jeg håper jeg har mer å gå på, avslutter Dale Oen.

Les også: Russisk bokser døde etter knockout

Regjerende verdensmester
I torsdagens semifinale svømte Dale Oen inn til tiden 58,28 og var dermed femte raskest. Italieneren Fabio Scozzoli, som kom på andreplass da Dale Oen tok gull på samme distanse under VM i Shanghai, var raskest i torsdagens konkurranse.

Sverre Næss endte som nummer 18 i semifinalen og kom ikke med blant de 10 som får svømme i finalen fredag. Næss fikk tiden 1.00,02. I kvalifiseringen tidligere torsdag svømte Næss på 59,70.