Halvdan Sivertsen og resten av Gitarkameratene gratulerer Jan Eggum, og ønsker han velkommen inn i 60 årene.  (Foto: God morgen Norge)
Halvdan Sivertsen og resten av Gitarkameratene gratulerer Jan Eggum, og ønsker han velkommen inn i 60 årene. (Foto: God morgen Norge)
Gitarkameratene er en norsk supergruppe bestående av de fire visesangerne Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen.  (Foto: Stine Eriksen)
Gitarkameratene er en norsk supergruppe bestående av de fire visesangerne Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen. (Foto: Stine Eriksen)

Jan Eggum fyller 60 år:
Ble feiret av Gitarkameratene

– Vi setter kronen på verket med Eggums 60-årsdag, sier Halvdan Sivertsen.

I dag våknet Eggum til 60 brennende lys på kaken. Hva tenkte jubilanten da?

– Det brenner i alle hjørner! Det er veldig mye, men det er jo bare et tall, sier Jan Eggum.

Les også: Lillebjørn Nilsen fyller 60 år

60 sanger i år

En rørt Jan Eggum tar i mot gratulasjoner på sin 60-årsdag.  (Foto: God morgen Norge)
En rørt Jan Eggum tar i mot gratulasjoner på sin 60-årsdag. (Foto: God morgen Norge)

Jan Eggum fyller 60 år, men i stedet for å runde av karrieren har Eggum gått andre veier. I følge visesangeren selv er han mer produktiv enn noen gang. Han gir blant annet ut en plate med 60 sanger i forbindelse med sitt jubileum.

– I stedet for å gjemme meg bort på mitt jubileum har jeg valgt å innrømme min alder for meg selv og for alle andre. Det har reddet følelsen av å bli gammel, sier Eggum.

Vanskelig rolle som småbarnsfar

Ifølge den spreke 60-åringen er barna litt av hemmeligheten til at han holder seg så ung. Sammen med kona Kaja Huuse (37) har Eggum to barn, Bastian (6) og Hennika (2). Selv mener han rollen som mann, småbarnsfar og 60-åring nesten er umulig å kombinere, men legger til at han gjør så godt han kan.

Les også: Kaia Huuse: – Man blir et bedre menneske av å få barn

Jan Eggum og Kaja Huuse med sine to barn, Bastian (6) og Henikka (2) i God morgen Norges sofa på pappas bursdag.  (Foto: God morgen Norge)
Jan Eggum og Kaja Huuse med sine to barn, Bastian (6) og Henikka (2) i God morgen Norges sofa på pappas bursdag. (Foto: God morgen Norge)

– Jan er nesten aldri hjemme

Samboeren Kaja Huuse håper hun får se mer til mannen i hans 61. år.

– Jeg vet ikke hvordan det er å leve med Jan Eggum. Jeg har ikke sett han så mye det siste året, sier hun, og legger til at hun håper det blir tid til litt mer fritid i han 61. år.

Les også: Jan Eggum om livet som far og musiker: Har hatt dårlig samvittighet i 30 år

Gitarkameratene gratulerer

Men først blir det storslått 60-årsfeiring med to konserter i Grieghallen.

– Det er rørende og fantastisk å fylle Grieghallen – ikke bare én – men to ganger, sier Eggum.

Jan Eggums 60-årsfeiring startet med feiring i God morgen Norge. På direktesendt tv overrasket Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen jubilanten med sang og gratulasjoner.

Se Gitarkameratenes sang og gratulasjoner i videoen over!

Gitarkameratene er en norsk supergruppe bestående av de fire visesangerne Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen.  (Foto: Stine Eriksen)
Gitarkameratene er en norsk supergruppe bestående av de fire visesangerne Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen. (Foto: Stine Eriksen)

Siste 60-åring ut

– Det begynner å bli en vane med 60-årsdager nå. Vi setter kronen på verket med Eggum, sier Halvdan Sivertsen.

Kameratene beskriver Eggum som en stor låtskriver med en enorm arbeidskapasitet. I tillegg har han et stort hjerte og stor interesse for hva andre holder på med.

– Eggum har gjort et enormt kulturarbeid og er en ressurs for hele bransjen, sier Sivertsen.

Se videoen fra feiringen over!

Les også:

Lillebjørn rasende på bruk av Gitarkameratene-navnet