mushborek
mushborek

Her tolker RBK-gutta juleevangeliet

Dockal som fødende Maria, Bakenga som rappende engel.

Trondheim (TV 2 Sporten): RBK-spillerne er som regel å se i aksjon på fotballbanen, eller i en litt kjedelig intervjusetting. Nå i førjula viser åtte RBKere helt nye sider ved seg selv. Anledningen er klubbens innspilling av «Camp Julekveld», der to lag møtes gjennom desember møtes til ulike konkurranser på RBK.no.

– Jeg har aldri dummet meg ut så mye på tv, konkluderer Mushaga Bakenga, når TV2 viser han scenene som i løpet av de neste ukene kommer på klubbens nettside.

Se reportasje i videovinduet over!

Les også: Rosenborg og Brann barker sammen i første Tippeliga-runde

Dockal som fødende Maria
Mushaga Bakenga opptrer som en moderne og rappende engel, når laget hans får i oppdrag av programleder Mini å tolke juleevangeliet.

– Jeg er jo kristen, så jeg kjenner handlingen godt, men det blir ikke helt den samme etter dette, smiler Bakenga, og viser spesielt til Borek Dockals rolle som en fødende Maria.

– Han sier selv han ikke har vært med på fødsel, men måten Dockal tolket det på var bare imponerende, mener 19-åringen, som storkoste seg under innspillingen.

– Jeg likte The Julekalender og hører Nissene over skog og hei skal være bra. Men dette er jo helt der oppe, og det er uansett greit at fotballspillere ikke alltid tar seg selv så høytidelig.

Les også: Se Lustig øve inn EM-straffe med splitter ny ball

Bakengas nyttårsforsett
Etter en morsom julehøytid har Bakenga langt mer mer seriøse planer.

– Mange sier det var gjennombruddet mitt med 12 mål denne sesongen, men jeg er ikke fornøyd for egen del, sier Bakenga, som vil ha fast spissplass i 2012.

– Nyttårsforsettet er flere mål og mer spilletid. Jeg går hele tida for fremgang og utvikling, avslutter spissen.