Linn Jørum Sulland (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Linn Jørum Sulland (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Sullands hemmelige våpen

En ispose mellom hendene er Linn Jørum Sullands hemmelige våpen i Brasil.

Santos (TV 2 Sporten): Linn Jørum Sulland har sett de foregående mesterskapene fra sofakroken - etter å ha blitt vraket helt på tampen.

Når hun først fikk sjansen har hun imidlertid vist seg tilliten verdig - og vel så det. Sulland har til nå i dette mesterskapet vært Norges farligste angrepsvåpen, og selv om motstanderne vet at skuddene fra høyrebacken kommer, klarer verken forsvar eller målvakter å knekke Sulland-koden.

Mot Angola hamret hun inn tosifret antall scoringer, tross begrenset spilletid i andre omgang. Men det er ikke bare enkelt å score i den fuktige, brasilianske heten. Men Linn Jørum Sulland har funnet trikset – som funker.

– Det er så varmt her inne og ballen blir superglatt. Hvis du har kaldere klister på hendene, så sitter den litt bedre, forteller hun – etter å ha banket inn ti mål mot Angola.

Les også: Sulland med målshow mot Angola

Iser ned skuddarmen
Sulland, som kun spiller angrep for Norge, benytter nemlig enhver mulighet av tiden på benken til å kjøle seg ned med en ispose i Arena Santos, som var på sitt hittil varmeste i onsdagens kamp.

– Men i andre omgang fungerte ikke dét engang, så da var det håpløst, forteller Sulland – som hadde noen svake involveringer den korte tiden hun fikk på parketten etter pause.

Les også: Herrem forbannet etter målvaktskollisjon: – Forstår f**n ikke hvorfor de gidder å gå ut

På spørsmål om hun har vært bitter eller føler seg revansjesugen etter å ha blitt utelatt fra troppen tidligere, svarer Sulland avvisende.

- Man lærer mye av å sitte hjemme også. Man blir ekstra motivert til å prestere når man først får sjansen.

Ydmyk storskytter
Og mot Angola gjorde Sulland nettopp dét. Sammen med Heidi Løke holdt hun angrepsshow i første omgang.

– Det var bra det ble seier, sier hun.

Se reportasje om Sulland i videovinduet øverst

Uten spilleren – som scoret ni av sine ti mål i første omgang – kunne det fort blitt tøft for Norge mot Angola.

– Det er alltid gøy å score mål. Det var én omgang som var bra. Da fikk jeg mange fine oppspill – i tillegg til at jeg tar straffene. Da blir det fort mange mål, sier hun.