dommergrining
dommergrining

Her strigråter linjedommeren etter å ha blitt truffet av fyrverkeri

Tribunebråk preget fotballen i Sør-Amerika.

I helgens kamp mellom Boyaca Chico og Junior Barranquilla i den colombianske serien sørget hjemmefansen for at klubbens navn ble satt i et meget dårlig lys.

Truffet av fyrverkeri
Da lagene gikk på banen til andre omgang på stillingen 0-0 kokte det over for hjemmefansen.

Linjedommeren Alejandro Gallego gjorde seg klar på sidelinjen, men kampen ble brått avbrutt da han ble truffet av supporternes fyrverkeri.

Les også: Avbrøt kamp da linjedommeren fikk kvitteringsrull i hodet

Tvbildene viser en gråtende Gallego som forlater banen med et stygt kutt i tinningen. Etter flere minutter med usikkerhet valgte hoveddommer Adrian Velez å avlyse kampen på stillingen 0-0.

Se klippet av den gråtende linjedommeren under:

De to lagene møtes igjen den andre kampen i kvartfinalen torsdag, men Boyaca Chico kan få det tøft på bortebane mot den colombianske serielederen. For fotballforbundet valgte å gi Junior Barranquilla det ene poenget fra helgens avlyste 0-0-kamp, mens Boyaca Chico ble fratatt poenget etter tumultene på tribunen.

Bråkmakerne sørget også for at Boyaca Chico må punge ut en bot på 29.000 kroner.

Dette er imidlertid ikke første gang Junior Barranquilla har vært involvert i bisarre hendelse - for i en kamp mot Deportivo Pereira tidligere i år ble lagets maskot sparket til døde av en av motstanderens spillere.

Les også: Her sparker fotballspilleren til en hjelpeløs ugle

Paraguayanske bråkmakere
Men det er ikke bare i Colombia at fyverkeri skaper problemer for dommerstanden. For i Paraguay inntraff en nærmest identisk hendelse i kampen mellom Libertad og Cerro Porteno i helgen, skriver Reuters.

Lokalderbyet hadde allerede blitt utsatt etter tribunebråk ved to tidligere tidspunkt, og historien ble den samme i helgens kamp. I andre omgang av oppgjøret ble nemlig dommeren Dario Gaona truffet av en kinaputt.

Les også: Se denne merkelige selvmålsdobbelen

Fotballen i Paraguay er imidlertid ikke helt ukjent med bråkmakere på tribunen. I oktober ble kampen mellom Sportivo og Rubiu Nu avlyst etter tribunebråk, og som om ikke det var nok - Sportivos påfølgende kamp mot Independiente Campo Grande ble avbrutt fire minutter før full tid etter bråk blant fansen.