Anelka_Malouda768
Anelka_Malouda768

– Anelka klar for kinesisk fotball

Chelsea-profilen søker nye utfordringer i Asia.

Eier Roman Abramovitsj og manager André Villas-Boas er i ferd med å rydde i en Chelsea-tropp som inneholder flere spillere i godt moden alder. I forrige uke ga Villas-Boas beskjed om at Nicolas Anelka og Alex var blant spillerne som måtte finne seg ny arbeidsgiver så fort som mulig.

Og det er i alle fall én av dem som har tatt oppfordringen. 32 år gamle Nicolas Anelka kommer nemlig til å spille fotball i kinesiske Shanghai Shenhua fra og med januar, melder Sky Sports.

Anelka skal ha blitt enig med Shanghai-klubben om en toårsavtale og vil trolig få meget godt betalt av sin nye arbeidsgiver. Dermed følger han eksempelet til Samuel Eto'o, som tidligere i høst gikk til russiske Anzji Makhatsjkala og ble verdens best betalte fotballspiller.

Les også: Nå utklasser Eto’o Ronaldo og Messi
Les også: Abramovitsj varsler ryddesjau i Chelsea

Det er langt fra første gang Anelka finner seg en ny klubb. Franskmannen vært innom blant andre Arsenal, Real Madrid og Manchester City i sin karriere. Nå skal han altså hjelpe kinesisk klubbfotball med å få et løft.

En annen mann som kan ende opp i asiatisk klubbfotball, er Didier Drogba. Ivorianerens agent har gitt klar beskjed om at Drogba kommer til å gå til den klubben som betaler ham best.