Avisrunde PL
Avisrunde PL

Jon Martins avisrunde: City-stjerne i biltrøbbel

Vincent Kompany driver et bilfirma uten forsikring, Andre Villas-Boas angriper engelsk presse og Luis Suarez kan bli siktet i dag.

London (TV 2 Sporten): Framover skal TV 2 Sporten gi deg det viktige – og uviktige – fra de ferske avisene i England hver eneste ukedag.

The Times fokuserer – i likhet med alle andre – på at Chelsea tok seg videre i Mesterligaen. Presset var enormt på Andre Villas-Boas før møtet med Valencia, men med gruppeseieren i boks, slo portugiseren kraftig tilbake. Det var imidlertid ingen stor kveld for Frank Lampard, som ble vraket til skjebnekampen mot spanjolene.

- Dette var Chelseas viktigste kamp denne sesongen, og Andre Villas-Boas bestemte seg for å vrake Frank Lampard, skriver spaltist Tony Cascarino.

Daily Mail mener Villas-Boas viste at han er en voksen mann ved å vrake den engelske landslagsstjernen.

- Inn på gresset kom John Obi Mikel, deretter Fernando Torres og til slutt Florent Malouda. Frank Lampard ble sittende på sin celle utenfor banen. Det krever guts å ta en så tøff avgjørelse, skriver avisens mest profilerte mann, Martin Samuel.

Slår tilbake
Villas-Boas glemmer imidlertid ikke like fort som engelske journalister. I flere uker har han opplevd at mange spaltemeter er brukt på å stille spørsmål ved om han er egnet til å være manager for Chelsea.

Les også: Milan enige med Tévez - venter på City-svar

- Vi har blitt deres mål, vi må akseptere det. Det er uheldig for dere at dere nå må skrive om at Chelsea tok førsteplassen i gruppen. Det blir vanskelig for dere. Dette var et slag i trynet til kritikerne, sier han.

Noen overgangsrykter
Gary Cahill ble aldri klar for Chelsea i august, men blåtrøyene vil gjøre et nytt framstøt i januar. Ifølge The Sun skal de lokke med at de unge midtbanespilleren Josh McEachran kan dra til Bolton på lån.

Daily Mail hevder at Neil Warnock gir Heidar Helguson tilbud om en ny kontrakt i Queens Park Rangers.

Roberto Mancini har en talentfull sønn. 19 år gamle Andrea er Manchester City-spiller, men utlånet til Oldham blir forlenget med en måned.

Les også: Gazza til TV 2 Sporten

Kompany med limousiner
Fotballspillere har ulike interesser utenfor banen, men Manchester Citys Vincent Kompany er medeier i et firma som leier ut raske biler og limousiner. Nå viser det seg at han og de to kompanjongene har manglet forsikring. City-stjernene har flere ganger fartet rundt i Kompanys biler.

De lyseblås kaptein slipper imidlertid å møte i retten. Det må derimot partneren Mohammed Hussain, som har ansvaret for den daglige driften.

Suarez-dom kommer snart
Luis Suarez er i hardt vær etter at han tilsynelatende viste fingeren til Fulham-fansen på Craven Cottage. Allerede i dag kan stjernespissen få vite om han blir straffet eller ikke for gesten.

Forrige sesong ble Birminghams Stephen Carr ilagt karantene for å gjøre noe lignende mot Aston Villa-supporterne.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

United må ta poeng
Manchester United er avhengige av å ta poeng borte mot Basel for å gå videre i Mesterligaen. Skulle de tape vil de ryke ut av gruppespillet – akkurat som klubben gjorde i 2005. Da stilte Oliver Holt i Daily Mirror følgende spørsmål til Alex Ferguson.

- Er jobben din trygg etter dette?

Ferguson ville ikke svare, men sa til sin assistent Carlos Queiroz:

- Vi har noen j**** idioter her i dag.

I dag skriver Holt i sin spalte i Mirror:

- Nå hadde det virkelig vært idiotisk å stille det samme spørsmålet.