ønskedrømmen
ønskedrømmen

Hørselshemmede Bjørn fikk dirigere KORK:
– Det største han har opplevd

Ønskedrømmen gikk i oppfyllelse.

Bjørn Arild Myhrer fikk meslinger da han var fem, noe som resulterte i kraftig nedsatt hørsel. På grunn av funksjonshemmingen fikk han ikke lov til dyrke sin store lidenskap, musikken. Han trosset både moren og skolen og lærte seg å spille trekkspill, men drømmen om å dirigere symfoniorkester forble uoppnåelig.

Bjørns kone, Karin Myhrer, kom til «Ønskedrømmen» og fortalte om Bjørns drøm. «Ønskedrømmen» kastet seg rundt og ordnet opplæring i dirigering og gjorde at han fikk dirigere selveste Kringkastingsorkesteret (KORK).

Se video øverst i saken!

– Det største han har opplevd

Karin er ikke i tvil om at ektemannen hadde sin beste dag da han omsider fikk oppfylle drømmen.

– Det å dirigere et symfoniorkester var det største han har opplevd og et fantastisk øyeblikk. Dette har vært hans høyeste ønske som amatørmusiker. Han har alltid hatt dårlig hørsel og bruker høreapparat på begge ørene. Uten disse er han omtrent døv. Han er kjempeglad og stolt over å ha fått denne anledningen til å dirigere Kringkastingsorkesteret på Akershus Festning ved Karpedammen.

Les også: Her får kreftsyke Lise sitt drømmebryllup

Bjørn fikk dirigere selveste Kringkastingsorkesteret.
Bjørn fikk dirigere selveste Kringkastingsorkesteret.

Fikk Italia-tur

I slutten av «Ønskedrømmen»-programmet fikk vi se at programleder Carsten Skjelbreid ga paret en overraskelsestur til Italia.

Bjørn og Karin fikk derfor enda en stor opplevelse.

– Turen til Italia var lagt opp av Sponsor-Link og ble en fantastisk opplevelse for oss begge to. Vi bodde på et femstjerners hotell i byen Desenzano ved Gardasjøen. Det var lagt opp til en del utflukter, blant annet til Venezia med gondolturer, sier Karen og forteller videre om det absolutte høydepunktet på turen.

– Prikken over i-en var på operabesøk i byen Verona hvor vi fikk overvære operaen «Aida» av Guiseppe Verdi. Denne bygningen ser ut som Colosseum i Roma og kan ta opptil 20.000 tilskuere. Oppettingen var noe av det flotteste vi har sett med sangere og musikere av verdensklasse. Bjørn satt og dirigerte for seg selv omtrent hele tiden. Stort oppsett med mange aktører, veldig flotte kulisser og nydelig lyssetting. Stemningen var på topp hele tiden hos både aktører og publikum. Dette er noe vi kan tenke oss å gjøre om igjen. I alt fikk vi en fantastisk tur og en uforglemmelig opplevelse i Verona.

Har du et ønske? Klikk her!

Lager plate med familien

Selv om Bjørn fikk dirigere et helt orkester, betyr ikke det at musikkdrømmen hans er avsluttet. I disse dager lager han en egen plate med hele familien.

– Nå holder han på med siste innspurt med en familie-CD som skal hete «Tilbakeblikk». Bjørns morfar spilte trekkspill og han har et originalt plateopptak av han fra 1908. Trekkspillet hans fra 1892 er nå i Bjørns eie. Han het Frithjof Nicolai Steffensen og ble Norgesmester på trekkspill i 1912 – vi har medaljene hans også, sier Karin.

Les også: Her hopper Anne-Lise (72) i fallskjerm for å hedre sin avdøde sønn

Bjørns hørselsproblemer stanser han ikke fra å også komponere musikk.

– Bjørn spiller også to selvkomponerte låter på dette gamle trekkspillet på CD-en.

Hele bandet består av familiemedlemmer, ifølge kona Karin.

– Foruten hans morfar og seg selv, spiller også jeg trekkspill, vår datter Anne-Grethe Rothkappel spiller klarinett, vår yngste sønn Runar Andrè Myhrer spiller bass og trommer, og min bror Trond Steen synger og spiller gitar. Med på denne CD-en er også andre musikere som Bjørn har spilt sammen med i forskjellige danseband igjennom 30 år. Som kuriositet kan vi nevne at Bjørn og jeg ble Norgesmestere på trekkspill med kammermusikk i 1978 og sågar representerte Norge under Nordisk Mesterskap i Helsinki i Finland samme år. Som du skjønner er musikk hele livet til oss begge to, sier Bjørns kone Karin Myhrer.

Les også: Norske Sidsel redder julen til fattige barn i Litauen

Se «Ønskedrømmen» på TV 2 lørdag klokken 19.30!

Les mer om «Ønskedrømmen» i Skedsmo her!