KAN MISTE RINGENE: Den svenske TV bonden Pär Ola Nystöm står nå i fare for å miste gifteringenene på grunn av gjelden han skylder.
KAN MISTE RINGENE: Den svenske TV bonden Pär Ola Nystöm står nå i fare for å miste gifteringenene på grunn av gjelden han skylder.

Skattefogden truer med å ta «Jakten»-bondens gifteringer

Svensk TV-bonde skylder flere tusen i gjeld.

Det ble ingen par i årets sesong av «Jakten på Kjærligheten», men i Sverige har bonderomantikken blomstret.

Svenske Pär-Ola Nyström giftet seg forrige fredag med sin kjære Louise Löfgren etter at de møtte hverandre i programmet «Bonde söker fru».

Nå kan det allikevel se ut som at bryllupslykken kan være kortvarig.

Les også:TV-bøndene falt for hverandre

Trues med å miste ringene

Bonden har nemlig en gjeld på 92 000 svenske kroner. Og etter bryllupet truer skattefogden med å ta fra dem flere eiendeler, også gifteringene.

Den svenske TV-kanalen TV 4 har betalt store deler av bryllupet. Men ringene som til sammen har kostet 85 000 kroner og inneholder både hvitt gull, diamanter og rubiner, har paret selv betalt en stor del av.

FANT KJÆRLIGHETEN: Den svenske «Jakten»-bonden Pär-Ola giftet seg nylig med sin kjære Louise Löfgren
FANT KJÆRLIGHETEN: Den svenske «Jakten»-bonden Pär-Ola giftet seg nylig med sin kjære Louise Löfgren

– Om det var noe som kostet litt ekstra så måtte vi betale det selv, som for eksempel ringene. Vi hadde fått en viss sum som skulle gå til ringene og den overskred vi, så da betalte vi resten selv, forteller bonden Pär-Ola til Aftonbladet.

Til tross for at paret nå har skrevet ekteskapsavtale har skattefogden full rett til å ta parets ringer og andre felles eiendeler.

– Vi har rett til å ta inn alt. Grunnregelen er at det som finnes i hjemmet tilhører den som er betalingsskyldig. Man har selvfølgelig all rett til å legge inn klager på de spesifikke forholdene, noe man også bør gjøre om man synes noe er galt, sier Åke Lundholm som er presseansvarlig for den svenske namsfogden til den svenske avisen.

Les også: «Jakten»-paret gifter seg i romjulen

Ikke nådige

Ifølge bonden selv har ringene, og flere andre eiendeler fra bryllupet vært gaver paret har fått.

– Det er mange fra familien og venner som har hjulpet oss så klart. Vi hadde ikke klart å ordne alt selv. Når det kommer til ringene så var også det en spons hvor vi betalte en del av summen, så det er jo gaver som alt annet, sier Pär-Ola Nyström.

Men det tar ikke skattemyndighetene noe hensyn til.

– Det spiller ingen rolle. Du eier det og da er det en eiendel og en ressurs som skal brukes til å betale ned gjelden ifølge loven. Det gjelder alt og alle, sier Åke Lundholm.

Nyström sier videre at han ikke vet hvordan han skal ta stilling til trusselen om å miste gifteringene.

– Jeg aner faktisk ikke. Jeg vet ikke hvordan jeg skal stille meg i forhold til dette, sier den nygifte bonden.

Les også: Jakten-frieren dømt til fengsel