Paul Gascoigne
Paul Gascoigne

Send inn dine spørsmål til Gazza nå

Fotballegenden stiller i TV 2s Premier League-studio denne helgen.

Førstkommende helg er Paul Gascoigne på plass for å følge den 15. runden i Premier League sammen med TV 2 Sportens seere.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Fra klokken 14 lørdag vil Gazza stille til livechat på tv2.no. Send inn dine spørsmål her

Det er TV 2 Sportens fotballekspert Claus Lundekvam som har sørget for at Paul Cascoigne igjen lander i Norge.

- Gazza er en av historiens største fotballstjerner. Det blir utrolig artig å få ham til Norge og Bergen, sier Lundekvam til TV 2 Sporten.

Den eksklusive gjesten har rukket å leve 44 særdeles turbulente år, men alltid fulgt engelsk fotball tett.

- Han har en unik innsikt og posisjon i engelsk fotball, sier Lundekvam.

En levende legende
Paul Gascoignes liv har vært en berg- og dalbane av de sjeldne. Som klubbspiller rakk Gazza innom Newcastle, Tottenham, Lazio, Rangers, Middlesbrough, Everton, Burnley, Gansu Tianma og Boston United før han la opp i 2004. Alltid representert med et gnistrende humør.

gazza4
gazza4

For England fikk ballartisten 57 kamper og scoret ti mål mellom 1988 og 1998. Gazza prøvde seg også som manager for Ketterington Town i 2005 - uten nevneverdig hell.

Parallelt med den gnistrende karrieren på banen, levde Gazza hele tiden et hektisk liv fylt av skandaler. Etter hver tok skandalene over for det sportslige, med alkoholisme, helseproblemer, rettssaker og økonomiske problemer som hovedingredienser.

Blant høydepunktene banen er perlemålet i semifinalen mot Arsenal på Wembley i 1990/1991-sesongen. I Italia 90-VM ble Gazza også tatt ut på All Star-laget, etter at England hadde tapt på straffer for Vest-Tyskland. Gascoigne fikk gult kort av dommeren og hadde uansett aldri fått spille en eventuell finale.

Les også:Gazzas tårer mest minneverdige

Snart edru i ett år
Skader plaget ham i årene som fulgte, før han var tilbake i praktslag under EM i 1996. Målet mot Skottland vil for alltid stå igjen som unikt i landets fotballhistorie.

Etter en turbulent periode, er Gascoigne nå endelig tørrlagt og klar for å ta tilbake sitt eget liv.

- Jeg har vært edru i elleve måneder, sa Gazza til talk show-vert Piers Morgan i november i år. Til massiv applaus fra salen.

Selv er han sikker på at han er tidenes fotballspiller.

- Du har Maradona, Pelé, Cruyff, alle fantastiske spillere. Jeg mener jeg var bedre enn alle. Jeg fryktet aldri noen på banen. Maradona kunne ting jeg ikke kunne, og jeg kunne ting han aldri fikk til. Jeg visste hvor ballen kom fire-fem sekunder før alle andre, sa Gazza i det samme intervjuet.

Denne helgen kommer han til Norge. Det er bare å glede seg!

Fra klokken 14 lørdag vil Gazza stille til livechat på tv2.no. Send inn dine spørsmål her