frodescheie_manager
frodescheie_manager

Her er TV 2-ekspertens suksessoppskrift

TV 2 Sportens håndballekspert Frode Scheie ligger på andreplass sammenlagt i VM-Manager. Her tipser han om sine gullspillere.

Snart 7000 managere har satt opp sitt VM-lag på tv2sporten.no.

Ikke meldt på lag ennå? Klikk her for å delta!

TV 2s håndballekspert, Frode Scheie, troner nest øverst på sammelagtlisten og øverst i vår ekspertliga med sitt lag Golf4Alle. Her avslører han hemmeligheten bak managersuksessen.

- Alle spillerne som var høyt oppe på toppscorerlisten i VM09 har fått skrudd opp prisen. Det betyr at det er lengre mellom de gode og rimelige gullkornene denne gangen. Mitt lag er bygd opp med tanke på at enkelte spillere skal kunne stå hele veien, sier han til tv2sporten.no

Scheie anser Frankrike og Russland for å være blant de sterkeste lagene i årets VM, og ville derfor ha med minst en fra hvert av de lagene.

- Det er også en stor fordel å unngå bytter tidlig i spillet. Da har man mer frihet når byttene må gjøres på grunn av skader, at spillere blir hvilt og når lag blir slått ut, sier han.

Her er Scheies suksesslag:

Trener :Krumbholz (Frankrike)

Taktisk dyktig trener med stort fokus på det defensive spillet. Frankrike har havnet i en grei pulje og vil nok vinne alle fem kampene innledningsvis. Sine tøffeste kamper får de nok mot Brasil og Romania, men skal vinne. Han er også gunstigere i pris enn Hergeirsson og Trefilov.

Målvakt: Kain (Sverige)

Flere land har tre målvakter og rullerer på sine. Jeg leter derfor etter målvakter på lag som kun har to målvakter med og lag som tradisjonelt sett slipper inn lite mål. Sverige er i en riktig agurkgruppe hvor seierene skal bli store. Kain har hatt stor utvikling under kyndig veiledning av målvaktslegenden Claes Hellgren de siste årene. Eneren i de svenske laget og et rimelig managervalg. På denne posten kan det spares penger, da målvakter ofte ikke gir mer enn 11 poeng. 4 for under 10 mål innsluppet per omgang og 2 for seier, pluss 1 poeng for å sette skoene på banen.

Venstre kantspiller: Johansen (Norge)

En av favorittene på det norske laget. Sikker i avslutningene, alltid god i mesterskap og lynrask i kontra. Norge er gode i den delen av spillet og da blir Kari Mette et soleklart valg i mitt managerlag, selv om noe av spilletiden må deles med Herrem. Jeg forsøker å alltid å ha en norsk spiller på laget.

Venstreback: Almeida (Angola)

En av få hidden gems i år. Skyter mye, stort ansvar i det angolske laget. Hun var en åpenbaring i VM07 da Angola imponerte med forrykende angrepsspill. Ikke like god nå, men scorer stabilt med mål og koster lite. Hadde en kamp i sist VM med 11 mål på 11 skudd. Lykketreff i årets manager:-)

Midtre bakspiller: Levina (Russland)

Har utviklet seg ekstremt mye denne fascinerende bakspilleren. Enorm spenst og et strålende skudd. En venstre-høyre-finte som få gjør etter henne. Fått mer og mer tillit av Trefilov og hun har blitt mer avslutningsvillig. Bestemte meg tidlig for henne da jeg tror at hun vil bli dette mesterskapets store profil og ende på All Star laget om 2 uker.

Høyreback: Bulatovic (Montenegro)

Notorisk målscorer. Fantastisk skytter. En perfekt managerspiller: skyter mye, mye spilletid, tar en del syvmetere og spiller ikke forsvar hvor minuspoeng vanker for utvisninger. Dyr spiller og her må man velge hvor pengene skal legges. For meg var det enten Bulatovic eller Popovic på laget, og valget falt på Bulatovic av nevnte årsaker.

Høyre kant: Nascimento(Brasil)

En favoritt siden hun kom til Hypobank i 2004. Scorer alltid mange mål. Meget god for Hypo i år og troner høyt oppe på toppscorerlistene i CHL. Hun har en vanvittig spenst og er meget sikker i avslutningene. Stort skuddreportoar, og kan benyttes som både HK og HB. Veldig delaktig i det brasilianske angrepsspillet og får alltid mange avslutninger. Doble kapteinspoeng ble valgt å gi til henne, da jeg har henne som outsider til å bli VMs toppscorer .

Linjespiller:Gondo(Elfenbenskysten)

Vanskelig å finne gode linjespillere i årets manager. Det vil si de gode koster mye, og andre får for mange to-minuttere. Jeg hadde henne på managerlaget i VM09 , hvor hun endte topp fem på målscorerlisten. Stjerne i laget til Elfenbenskysten og får dermed mange innspill.