Sven Tore Jacobsen. (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)
Sven Tore Jacobsen. (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)
Sven Tore Jacobsen. (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)
Sven Tore Jacobsen. (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)
Kjersti Grini instrueres av Sven Tore Jacosben under VM i Sør Korea i 1990. (Foto: Hvaal, Morten/SCANPIX)
Kjersti Grini instrueres av Sven Tore Jacosben under VM i Sør Korea i 1990. (Foto: Hvaal, Morten/SCANPIX)

Hva gjør du nå, Sven Tore Jacobsen?

Den tidligere landslagssjefen har byttet ut håndball med hest.

Under VM vil TV 2 Sporten presentere en rekke tidligere VM-stjerner. Hva gjør de nå? Hvordan er livet etter håndballen? Les våre retrosaker underveis i mesterskapet i Brasil!

Sven Tore Jacobsen er mannen som sørget for Norges internasjonale gjennombrudd for 25 år siden. Han var hjernen bak og den som styrte gjengen med gode håndballjenter, og fortsatt varmer minnene fra VM i Nederland 1986.

– Jeg blir fremdeles litt tjukk i halsen når jeg tenker på bronsefinalen mot Øst-Tyskland, det varmer godt for å si det sånn, sier Jacobsen.

Har troen på ungjentene
Jacobsen tør ikke tippe hvor godt håndballjentene gjør det i Brasil, men de som har imponert han mest så langt er de yngste i troppen.

– Jeg synes småjentene har gjort det bra, de har vist noen tekniske godbiter som gleder et håndballhjerte. Hvis tidspunktet er riktig, kan de vokse enormt av å få prøvd seg, sier den tidligere landslagstreneren.

Les også:

Han nevner Amanda Kurtovic fantastiske underarm som en av finessene.

– Selv om vi ledet klart (mot Kina) hoppet jeg i sofaen, hoia og skrek. Det var morsomt å se, sier Jacobsen.

Savner ikke håndball
Utenfor banen og på sidelinjen var han omdiskutert, Kjersti Grini har blant annet kalt han ”crazy” tidligere. Jacobsen hadde jobben som sjef i perioden 1984-93, før han som kjent ble avløst av Marit Breivik.

Han oppnådde aldri gull, men sørget for at Norge var med å hamle opp om de gjeveste plasseringene. To OL-sølv i 1988 og 1992 i tillegg til en bronse under VM i 1993.

Les også: Hva gjør du nå, Susann Goksør Bjerkrheim?

Les også:Hva gjør du nå, Cathrine Svendsen?

Nå er Sven Tore det han kaller for «sofaentusiast» når det kommer til håndballen.

– Jeg hadde et lite innhopp hvor jeg hjalp en kompis i Tertnes i 1994–95 sesongen, hvis jeg husker riktig. Var også med og dekket mesterskap for TV 2 etter at jeg ga meg, sier han.

– Savner du håndball?

– Ikke nå, jeg opplever mye av det samme i trav med trening og konkurranser, men jeg savner miljøet litt eller menneskene fra håndballen.

Hest er best
Etter at han vært innom ulike bedrifter og stillinger i næringslivet, han har jobbet med alt fra transport til engross til skole. Siste jobben han hadde var som administrerende direktør i Maskegruppen.

Før dette hadde Sven Tore Jacobsen samme stillingen i Felleskjøpet Trondheim i syv år, men nå har han byttet bransje igjen.

– Jeg holder på innenfor travsporten. Der er jeg jobber både politisk og operativt i tillegg til en del prosjekter. Det vi har holdt på med i det siste er «Folkehesten», hvor du kunne kjøpe en andel i en hest for 350 kroner, forklarer Sven Tore.

Folkehesten er det største rekrutteringsprosjektet i travsportens historie, og Sven Tore legger ikke skjul på at det har vært vellykket.

– Hadde det ikke vært utsolgt skulle jeg solgt deg en andel nå!

Bor på gård
Den tidligere landslagstreneren har rett og slett byttet ut ball med hest på fulltid. For i tillegg til å jobbe med hest, har han også hest hjemme. Han bor på en gård i Skaun sør for Trondheim med samboeren og driver med avl av varmblodshester. Dette er stor stas hos de minste i familien.

– Jeg er så heldig at jeg har blitt bestefar til to, og han på fire synes det er fantastisk morsomt å kjøre rundt med traktoren sammen med meg her på gården. Det er selvfølgelig stor stas med hestene også, han snakker om dem i barnehagen hele tiden, forteller en stolt bestefar.

Les også:

I tillegg til å være i full jobb, ha en gård og være familiemann er 58-åringen også styremedlem i et returaselskap.

– Ja, det mangler ikke på noe å gjøre, ler Sven-Tore.