trude
trude

Trude Mostue ble mobbet av lærerne

– Det var de tøffeste årene i livet mitt, forteller TV-veterinæren hos «Trude».

Kveldens gjest i sesongens siste program av «Trude» er veterinæren Trude Mostue (43), som har blitt kjent gjennom TV-skjermen både her hjemme og i England.

Ble TV-kjendis

Norske Mostue ble fulgt av et engelsk TV-team da hun gikk på veterinærstudie i England. Denne perioden var svært tøff for Trude Mostue, som følte seg stigmatisert som dum blondine.

– Det er klart jeg måtte tåle mye stikk, forteller hun til programleder Trude Teige.

– Folka på veterinærhøgskolen var veldig skeptiske til meg og mente at jeg ikke var representabel for skolen for jeg hadde ikke gode nok karakterer det siste året, sier hun åpenhjertet og legger til.

– Jeg angrer ikke et sekund på at jeg gjorde det, men jeg ville aldri gjort det igjen.

Mobbet av lærerne

Det var både kulturelle og språklige barrierer for Mostue, som ikke var god nok i engelsk og følte seg misforstått av lærerne.

– Lærerne bar jeg mye nag til, det må jeg innrømme. De følte jeg veldig mye sinne mot.

Til tross for mye motstand bet hun tennene sammen, slik at hun kunne få fullført utdannelsen og starte drømmekarrieren som dyrlege.

– Jeg ville bare gjennom utdannelsen så det var bare å bøye hodet og kjøre på. Det var de tøffeste årene i livet mitt.

Følelsesladet øyeblikk

Da Trude Mostue endelig bestod eksamen, trillet tårene fordi det betydde enormt mye for henne. Hele det følelsesladede øyeblikket ble fanget opp av den engelske TV-kanalen BBC, og sendt i beste sendetid for millioner av seere.

Mostue blir fortsatt svært emosjonell når hun får se gledesscenen om igjen.

– Det er helt idiotisk å grine for dette nå for det er så lenge siden.

– Det var tøffe tider og tungt arbeid. Jeg måtte være sterk og stå i stormen hele tiden og tåle mye dritt. Det var mye motstand, selv gjennom filmeperioden. Det toppet seg det siste året, og det er derfor jeg blir ekstra emosjonell når jeg ser klippet.

Se hele intervjuet med Trude Mostue i sesongavslutningen av «Trude» på TV2 onsdag 07. desember klokken 22:30.