Fjørtoft (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Fjørtoft (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Ville ha Fjørtoft-comeback i Lillestrøm

Men Jan Åge Fjørtoft takket nei.

Sterke krefter i Lillestrøm ønsket Jan Åge Fjørtoft inn i klubbens hovedstyre, men den tidligere LSK-spilleren og manageren takket nei.

Turbulensen fra 2008-sesongen, som endte med at både trener Tom Nordlie og manager Fjørtoft sluttet, er åpenbart glemt på Åråsen.

Les også:Pálmason klar for Lillestrøm

Fikk henvendelse
Den profilerte programlederen ble nylig kontaktet av valgkomiteen med spørsmål om han var interessert i et styreverv.

– Jeg fikk en uformell henvendelse fra en i valgkomiteen, og har absolutt et ønske om å bidra for Lillestrøm, men akkurat nå passer det ikke inn i livet mitt, sier Jan Åge Fjørtoft til TV 2 Sporten.

Etter at han sluttet har han i nesten tre år holdt seg unna LSK, men foran hjemmekampen mot Rosenborg i høst brøt han sin selvpålagte munnkurv og kritiserte Henning Bergs lederstil på Åråsen.

– Det kan ikke være én mann som bestemmer hva som gjøres. Det er altfor mange i LSK, med svært stor kunnskap, som er gisler på Åråsen i dag. Det går ikke med LSK, sa Fjørtoft.

Les også:Haglund klar for to LSK-år

Tror på bedring i 2012
Noen uker senere fikk Henning Berg sparken. 44-åringen tror på opptur for LSK i 2012 med Magnus Haglund som ny trener - og Per Berg tilbake på investorsiden.

– Jeg kjenner ikke den nye treneren så godt, men tror uansett det er bra å få inn en utenifra. Og enda viktigere: Få inn et menneske som tillater at alle kan drive med det de er flinke til på Åråsen, sier Fjørtoft.

Han stenger ikke døren for mulige engasjement i LSK i fremtiden.

– Jeg ser jo for meg at jeg kan bidra der jeg kan innimellom. Jeg er veldig privilegert som har et så godt forhold til en klubb jeg både er seriemester med som spiller og cupmester med som manager, sier Viasat-programlederen.