71 grader nord (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
71 grader nord (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

Bar sin egen kroppsvekt i mynter i nesten 13 timer for å sikre seg 65.000 kroner

–Nå har jeg fått bevist en gang for alle at sunnmøringer er grådige!

I kveldens sesongavslutning av «71 grader nord» kunne de tre gjenværende semifinalistene velge å bære med seg poser med mynter som de fant på ulike poster mens de strevde seg frem til målet. Førstemann i mål gikk rett til finalen, mens de to andre måtte ut i duell for å kvalifisere seg. De fikk imidlertid lov til å beholde alt av kontanter de hadde greid å bære med seg.

Les også:Abid Raja: – Jeg skal slå Pål Anders!

Birgitte Hustad Vinjevoll, som var sikker på å komme på en tredjeplass, hadde til slutt med seg hele 65.000 kroner i sekken. Til sammen veide pengene og det andre i sekken 53 kilo, nesten like mye som den spinkle jenta. I 13 timer bar hun sekken, og vekten av de 65.000 hadde hun på ryggen i 1,7 mil. Tårene rant på veien.

Grådig

Det skulle vise seg å være unødig sikring, for Birgitte slo Hilde Winther i kvalifiseringsrunden og tok også innersvingen på Håvard Berg Fossum i finalen.

Les også:Tone Damli Aaberge avviser 71 grader Nord-rykter

– Jeg har bevist en gang for alle at sunnmøringer er grådige, det var sinnssykt tungt, ler hun da «God Kveld Norge» møter henne på finalefesten på utestedet Horgans i Oslo.

71 grader nord 3
71 grader nord 3
Til sammen stakk 23-åringen av med 355.000 tusen kroner (hun ble også belønnet med 100.000 kroner etter å ha vunnet publikumsprisen) , samt en ny bil til en verdi av 450.000.

– Pengene skal nok gå til leilighet, men jeg har også unt meg en tur til Syden, og det blir nok noen nye klær og sko på meg også, forteller «71 grader nord»-vinneren som syntes seieren var «absurd».

Dårlig selvtillitt

Under innspillingen av serien strevde hun med dårlig selvtillitt.

Les ogsÅ:71 grader Nord-deltaker sluttet som økonom for å jobbe i barnehage

– Jeg trodde alle var flinkere og bedre enn meg, og jeg gjorde ikke så stort nummer ut av meg selv. Gikk kanskje litt under radaren, som fikk folk til å undervurdere meg. Jeg har hele tiden følt meg som en underdog, forteller hun.

Birgitte har vært åpen om at hun har slitt med spiseforstyrrelser tidligere, og sier det var en prøvelse å måtte spise hele tiden mens hun var med i programmet.

– Når du er hjemme så kan du jo hoppe over en frokost uten at det er verdens undergang, men på «71 grader nord» du spise for å greie å henge med. Jeg har aldri spist så mye i hele mitt liv og det var både slitsomt og irriterende, men også veldig sunt, sier hun.

Verdig vinner

Programleder Tom Stiansen har vært veldig imponert over Birgittes innsats i finalen.

– Det var helt rått! Hun er helt klart en verdig vinner, sier han.

Les også:– «71 grader nord» var helt fantastisk

Stiansen gleder seg til å gå i gang med neste sesong av 71 grader nord, og påmeldingen har allerede begynt. Til dem som ønsker å være med, har han følgende råd:

– Skriv en søknad der det kommer frem at du er en kreativ og annerledes person som tør å by på seg selv. Det er også fint om du har en bakgrunnshistorie som er litt utenom det vanlige.

Innspillingen av 71 grader nord starter i april, men allerede i februar vil TVNorge sende kjendisvarianten av serien.