cfc
cfc

Abramovitsj varsler ryddesjau i Chelsea

Seks spillere kan forsvinne etter nyttår.

Roman Abramovitsj har gitt Chelsea-manager Andre Villas-Boas klarsignal til å kvitte seg med flere av troppens eldre spillere.

Lørdag ble det kjent at Nicolas Anelka og Alex er blitt transferlistet, og nyheten skal skal ha kommet som et sjokk på resten av Chelsea-stjernene. De to får ikke lenger lov til å trene med førstelaget, og de har også blitt fortalt at de ikke lenger får lov til å parker på førstelagets parkeringsplass.

Les også: Chelsea bekrefter at to stjerner er til salgs

Anelka og Alex blir høyst trolig solgt når vi entrer det nye året, og ifølge Daily Mail står ytterligere fire Chelsea-stjerner klare til å slå følge med Anelka og Alex ut porten på Stamford Bridge.

Didier Drogba (33), Salomon Kalou (26), José Bosingwa (29) og Paulo Ferreira (32) skal ifølge avisen ha fått signal om å finne seg ny arbeidsgiver i januar.

Les også: Disse tre kjemper om å bli kåret til årets spiller i verden

Da Abramovitsj hentet Villas-Boas før sesongen markerte russeren også et ønske om å fornye den noe aldrende Chelsea-troppen. Siden den tid har Romelu Lukaku (18), Juan Mata (23), Oriol Romeu (20) og Raul Meireles (28) blitt hentet til klubben.

Å kvitte seg med den eldre garde etter nyttår skal være en del av prosessen med å bygge det «nye Chelsea».

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Drogba og Kalou tegnet seg begge på scoringslisten da «Blues» dro i land en meget sterk 3-0-seier mot Newcastle på Sports Direct Arena lørdag. Selv om afrikanerne har levert jevnlig de siste sesongene, skal de likevel ikke være en del av fremtidsplanene til klubben.

Fra 21.januar vil de to ivorianerene også være uaktuelle for spill i Chelsea-drakten på grunn av Afrikamesterskapet, noe som kan holde de borte fra balløya i hele seks uker. Det er ventet at utskiftningene vil finne sted for å skape rom for forsterkninger.

Les også: Her er ti andre spissflopper i engelsk fotball

Drogba har nylig takket nei til en kontraktsforlengelse med Chelsea, og 33-åringens kontrakt med klubben går ut etter denne sesongen. Kraftspissens agent, Thierno Seydi, har tidligere uttalt at Drogba skal være ettertraktet i flere storklubber, men at han trolig går til den klubben som er i stad til å bla om den største pengesummen. Styrtrike Anzji er, sammen med klubber fra Asia, Quatar og USA, interessert i Drogbas tjenester.

Les også: Drogba spiller der han får mest penger

Men når de skal selges på Stamford Bridge, står naturligvis Abramovitsj klar til å hente inn nye krefter. Ifølge engelske medier skal Chelsea lede an i kampen om Bolton-stopper Gary Cahill. Chileneren Eduardo Vargas, Lilles Eden Hazard og Barcelonas David Villa skal også stå høyt på ønskelisten til den russiske oligarken.

Før årets sesong gikk Villas-Boas hardt inn for å hente Alvaro Pereira fra sin gamle klubb Porto, men en overgang gikk ikke i boks. Nok en fremstøt er ventet i januar.