Tiger Woods (Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters)
Tiger Woods (Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters)

Thorp: – Tiger vil ikke dominere like mye som tidligere

Men tidligere golfproff Marius Thorp tror en hel golfverden jubler sammen med Tiger Woods.

Tiger Woods imponerte stort da han vant World Challenge-turneringen i California i natt. Woods avgjorde turneringen på det siste hullet i duell med landsmannen Zack Johnson.

- Han viste det som kjennetegnet ham da han var på topp. Alle har sittet og ventet på at det skulle skje. At han er med og kjemper om titler gir masse ekstra PR til golfen, sier Thorp.

Verken Luke Donald, Rory McIlroy, Lee Westwood eller Martin Kaymer deltok i invitasjonsturneringen.

LES: Tiger Woods vant for første gang på 749 dager

Nivået var likevel svært høyt. Fire av spillere som er ranket blant verdens ti beste golfere deltok: Dustin Johnson, Webb Simpson, Jason Day og Matt Kuchar. Ingen av dem var i nærheten av å matche Woods i California.

- Det er en invitasjonsturnering der man prøver å få med et best mulig felt. Mange av de beste amerikanerne var med. Når Tiger inviterer til turnering, så stiller de beste opp. Det er ingen som takker nei til ham. Det gjør man ikke, humrer Thorp.

Viktig for golfsporten
Steve Stricker understreket betydningen av at Woods er tilbake i den absolutte verdenstoppen.

- Vi trenger at han spiller bra. Jeg vet ikke om han kommer til å komme på samme nivå som tidligere, for da var han veldig dominant. Men jeg er sikker på at han vil spille fantastisk golf igjen. Tidligere var han til tider umenneskelig. Vi trenger at han vinner turneringer, spiller bra og skaper liv og røre, uttalte Steve Stricker etter turneringen.

Og liv og røre blir det garantert, tror Thorp.

- De ønsker ham tilbake. Det kommer mer publikum og det er mer «fuzz» rundt turneringene. Det er ikke tvil om at store deler av golfverdenen jubler på hans vegne, sier Thorp.

LES: Tiger Woods: – Det føles fantastisk

Den tidligere golfproffen er ikke i tvil om hva seieren betyr for Woods.

- Det tror jeg betyr enormt mye. Jeg tror han har ventet lenge på dette. Det kan fort hende at dette vil gi ham et lite kickstart før neste sesong, tror Thorp.

- Kommer ikke til å dominere like mye
Thorp tror ikke Woods vil være like dominant som han var før utroskapsskandalen. Til det er nivået blitt for høyt.

- Jeg tror ikke at han kommer til å dominere like mye som han gjorde tidligere. Jeg tror resten av spillerne har blitt for gode. De som er der oppe nå, McIlroy, Donald, Kaymer og Westwood, er bedre nå enn de var da Tiger dominerte. Tiger er ikke like bra som han var, men jeg tror han har potensiale til å komme tilbake å bli nummer én i verden, sier Thorp.

I 2006 fikk 23-åringen hilse på Woods. Han forteller at Woods er en av de mest respekterte golferne i sirkuset.

- Selv om han har hatt sine problemer utenfor golfbanen så ønsker alle ham tilbake. Det er noe ekstra når han er med i turneringer, sier Thorp.