cahillknock2
cahillknock2

Cahill «knocket» ut Sørensen - Stoke vant kampen

Everton styrte på Goodison, men det var forsvarsmuren til Stoke som kunne juble.

Everton - Stoke 0-1

Med to strake seire håpte nok hjemmefansen på Goodison Park at Everton var i ferd med å finne formen som kan føre dem inn i kampen om en europacup-plass, foran søndagens møte med Stoke. Men laget til David Moyes viste at de har et godt stykke igjen til toppnivået.

Tysk presisjon
Begge lagene har foreløpig manglet en skikkelig målscorer på topp, og det var kanskje derfor det var en forsvarspiller som måtte ta ansvar for å score kampens første mål i Liverpool. En corner endte opp hos Dean Whitehead som sendte i vei et skudd.

Om skuddet var godt nok til å overliste Tim Howard vites ikke, for før det kom så langt stakk den tyske midtstopperblokken Robert Huth frem en tå og styrte ballen i mål. Tyskeren scoret hele seks ganger i Premier League forrige sesong, men styringen mot Everton var sesongens første nettkjenning for Huth.

Everton virket farligst gjennom store deler av førsteomgangen, men klarte ikke å presse Stoke-muren nevneverdig før pause.

Dansk hodepine
Etter hvilen prøvde Tim Cahill å ta ansvar for de blåkledde. Australieren, som er kjent for å feire scoringene sine med skyggeboksing, prøvde å snike seg foran Stoke-keeper Thomas Sørensen og stjele ballen foran dansken, men da gikk det galt.

Cahill kom nemlig inn med låret først og ga Sørensen en skikkelig "knockout". Keeperen ble liggende helt flat på gressmatten i et drøyt minutt før han kom seg på beina. 35-åringen prøvde å spille videre, men det tok ikke lang tid før Stoke-benken måtte tilkalle båre og sette inn reservekeeper Asmir Begovic.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Everton fortsatt å ha ballen mest, men klarte ikke å overliste Stokes nye sisteskanse - det til tross for at dommer Lee Mason la til sju minutter overtid. Stoke holdt helt inn og fikk med en seier som førte dem forbi Everton og opp til 8. plass på tabellen. Everton-manager David Moyes har fortsatt en jobb å gjøre på treningsfeltet.