Haglemann måtte gasses ut av hytte

Nektet å overgi seg etter å ha forskanset seg i en hytte i Finnmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen, som er en kjenning av politiet, ble pågrepet klokken 14.45 søndag etter å ha igangsatt en spektakulær politijakt i Havøysund i Finnmark.

Brukte gass

– Han hadde forskanset seg i en hytte og vi måtte kaste gass inn for å få ham ut, sier operasjonsleder Olav Andreassen ved Vestfinnmark politidistrikt til tv2.no.

Tidlig søndag morgen fikk politiet melding om at mannen hadde skutt med hagle på en privatfest. Han var tidligere på natten blitt kastet ut av festen, men kom tilbake med en hagle og begynte å skyte utenfor boligens mens skremte festdeltakere søkte tilflukt inne i huset.

Les også: Mann amok med hagle på fest

Før politiet kom til stedet, hoppet han i en sjark og flyktet fra stedet. Han skal ha fortsatt å skyte rundt seg etter at han la ut på havet.

Forskanset seg i hytte

Noen timer senere ble han lokalisert i hytten på Kullfjorden. Men mannen nektet å komme ut og svarte ikke da politiet ropte på ham.

– To minutter etter at gassen ble kastet inn, kom han ut frivillig. Han var da helt rolig og ikke lenger aggressiv. Vi har nå kontroll på situasjonen, sier Andreassen.

Mannen blir fraktet til politihuset i Hammerfest.