LEGENDE: Det brasilianske fotballikonet Socrates er død 57 år gammel. (Foto: JORGE DURAN/Afp)
LEGENDE: Det brasilianske fotballikonet Socrates er død 57 år gammel. (Foto: JORGE DURAN/Afp)

Fotballegenden Sócrates er død

Brasilianeren måtte gi tapt for sykdommen.

Det brasilianske fotballikonet Sócrates har slitt med sykdom de siste månedene, og tidligere denne uken ble midtbanespilleren fraktet til sykehus etter en matforgiftning.

Det brasilianske nyhetsnettstedet uol.com melder søndag formiddag at 57-åringen måtte gi tapt for sykdommen klokken 07.30 norsk tid, etter at helseproblemene forverret seg i løpet av helgen.

Ifølge brasilianske medier stammer problemene fra leverskader og indre blødninger som følge av stort alkoholkonsum.

Socrates Brasileiro Sampaio de Sousa Vieira de Oliveira, som var hans fulle navn, innrømmet under et TV-intervju i høst at han drakk mye alkohol - også i løpet sin aktive karriere.

LES OGSÅ: 200 nordmenn hedret Gary Speed

– Alkoholen påvirket ikke karrieren min, fordi jeg aldri hadde de fysiske forutsetningene for å spille fotball, sa han den gang, ifølge BBC.

– Fotball ble yrket mitt da jeg var 24 år. Jeg var tynn, og da jeg var ung hadde jeg ikke muligheten til å forberede meg fysisk for sporten,

Den tidligere Corinthians-stjernen var en attraksjon på Brasils fotballandslag fra 1979- 1986, og spilte totalt 60 kamper for hjemlandet. Til tross for feiende flott angrepsspill ble det ingen VM-tittel i sluttspillet i 1982, hvor Sócrates var kaptein, eller i Mexico i 1986.

Brasiliansk Série A i altomfotball.no: Tabell | Terminliste

Sócrates var utdannet lege, og fortsatte i legegjerningen etter sin aktive karriere. Han var også kjent som en person som kjempet for spillernes rettigheter.

Socrates (Foto: Andre Penner/Ap)
Socrates (Foto: Andre Penner/Ap)