Både Tom Hilde og Anette Sagen er skuffet over det norske publikummet etter lørdagens verdenscuprenn i Lillehammer.
Både Tom Hilde og Anette Sagen er skuffet over det norske publikummet etter lørdagens verdenscuprenn i Lillehammer.

Hoppstjerner skuffet over Lillehammer-publikummet

Anette Sagen var skuffet over publikumsoppmøtet, og Tom Hilde er raljerte både med seg selv og arrangørene.

LILLEHAMMER (TV 2 Sporten): Etter å ha hatt snusen på pallen etter første omgang, sviktet både Anette Sagen og Tom Hilde i andre omgang. Mens Sagen sikret seg en topp ti plassering, havnet Hilde helt sist i finalen.

– Jeg trakk vel ikke vinnerloddet på vinden i dag. Jeg følte hoppet var greit, men ble dratt ned på kulen av bakvinden. Men sånn er det. Jeg hadde nok ikke vunnet med det hoppet jeg gjorde, men hadde vel blitt nummer åtte, smiler Hilde, smått ironisk.

Skuffet Sagen
I det historiske kvinnerennet, var Sagen nærmest pallen av de norske.

– Jeg er fornøyd med det første hoppet, mens det andre var middels. Jeg er litt skuffet og ønsker selvsagt å prestere bedre, sier Sagen, som likevel var fornøyd med at hun endelig fikk hoppe i et offisielt verdenscuprenn.

– Det er ikke like stort som første rennet i VM, men det er stort. Det var utrolig flott å få konkurrere sammen med gutta, selv om jeg er litt skuffet over at det ikke var flere folk i bakken, sier Sagen.

Ironisk
Det er Tom Hilde helt enig i. Bare noen få hundre publikummere kranset OL-bakken fra 1994. Og det var lite som minnet om skikkelig hoppstemning.

– Jentene hadde et flott og spennende renn, så jeg synes det er synd at så få kjenner sin besøkelsestid, sier Hilde.

I forrige uke gikk han ut og sa at norske arrangører burde få lov å servere øl på stadion.

– Nå er det konkurransehelg, og da skal jeg ikke si noe om den saken. Men du kan bare rote i arkivet å hente fram det jeg sa. Jeg står for det, sier Hilde, før han syrlig ironisk legger til:

– Jeg synes arrangørene har lagt opp et kjempeopplegg, der både barn og voksne kan ha det gøy og kose seg.

Dumt å klage
Hilde tar likevel selvkritikk.

– Det er kanskje dumt av meg å stå her å klage på at folk ikke kommer i bakken når vår bestemann er nummer 15, men jeg synes hopprenn er det morsomste som finnes. Og det er synd at det ikke er mulig å få litt mer folk på tribunene.