8 ÅRING DØDE: Kriminalteknikere har lørdag undersøkt ulykkesstedet på Tomma i samarbeid med Biltilsynet. (Foto: Halvor Hilmersen)
8 ÅRING DØDE: Kriminalteknikere har lørdag undersøkt ulykkesstedet på Tomma i samarbeid med Biltilsynet. (Foto: Halvor Hilmersen)

16-åring siktet for uaktsom kjøring etter at åtteåring døde

16-åringen som kjørte ulykkesbilen hvor en åtteåring mistet livet i Nesna i Nordland fredag, er mistenkt for uaktsom kjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han og en annen 16-åring kom fra ulykken med mindre alvorlige skader.

Kriminalteknikere har lørdag undersøkt ulykkesstedet på Tomma i samarbeid med Biltilsynet. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om relasjonen mellom åtteåringen og de to 16-årige guttene.

Les også: Gutt (8) omkom i trafikkulykke

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.09 fredag kveld. Bilen de kjørte, tilhørte faren til sjåføren.

– Vi vet foreløpig ikke noen detaljer om hvorfor de kjørte bilen eller hvor de var på vei. Sjåføren er mistenkt for uaktsom kjøring, i tillegg til at han ikke har førerrett, sier operasjonsleder Bjarne Askevold i Helgeland politidistrikt til NTB.

Han vet ikke hvor mye kjøreerfaring 16-åringen hadde.

– Det er en tragisk ulykke, og det er mange som er rammet når det skjer i et lite lokalsamfunn som dette, hvor alle kjenner alle. Vi skal gjøre alt vi kan for å stille opp for de pårørende og alle som har behov for det, sier hun. (©NTB)