KNUSTE KONKURRENTENE: Tora Berger tok et suverent NM gull under normaldistansen på Bardufoss. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
KNUSTE KONKURRENTENE: Tora Berger tok et suverent NM gull under normaldistansen på Bardufoss. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Tora Berger to tideler unna seier

Imponerende norsk innsats på kvinnesprinten i Östersund.

Etter en skuffende 29. plass i årets første verdenscuprenn, var det en revansjesugen Tora Berger som gikk ut på sprinten i Östersund lørdag. Og det var tydeligvis nødvendig for Berger å få seg en liten vekker, for på sprinten viste hun seg nok en gang som Norges beste kvinnelige skiskytter.

Med fullt hus på liggende og én bom på stående skyting lå Berger på førsteplass da hun gikk ut fra siste skyting. Men tett bak fulgte tyske Magdalena Neuner, og dermed var det duket for sekundstrid på siste runde.

Berger avsluttet som vanlig sterkt, men det gikk akkurat litt for sakte i den svenske snøen. Neuner tok nemlig igjen forspranget til sin norske konkurrent og snek seg over mållinjen 0,2 sekund foran Berger.

Imponerende fra Solemdal
Selv om det ble et bittert tap for Neuner, kunne Berger og resten av det norske landslaget si seg godt fornøyd med dagen.

Synnøve Solemdal fulgte nemlig opp den gode 13. plassen fra verdenscupåpningen og gikk inn til en meget sterk fjerdeplass med to bom. Dermed har Norge fått en ny dame som kan være med å kjempe om verdenscupseier.

– Det er veldig artig å være oppe i toppen der. Jeg er i veldig god form for tiden. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, forteller Solemdal til NRK etter løpet.

Med tanke på at resultatene på sprinten legge grunnlaget for søndagens jaktstart, kan det bli mer norsk i toppen i Östersund søndag.

Resultater, 7,5 kilometer sprint:
1. Magdalena Neuner - 22:01,7 (1 bom)
2. Tora Berger + 0,2 (1 bom)
3. Kaisa Mäkäräinen + 15,2 (2 bom)
4. Synnøve Solemdal + 19,2 (2 bom)
5. Daria Domratsjeva + 24,6 (1 bom)

Øvrige norske:
11. Fanny Welle-Strand Horn + 56,1 (1 bom)
20. Elise Ringen + 1:16,6 (3 bom)
46. Bente Landheim + 2:43,4 (4 bom)
74. Jori Mørkve + 3:47,3 (4 bom)