BANNLYSER IPHONE: Assads diktatur har forsøkt å kvele informasjonstrømmen ut av landet ved å stenge ned både internettilgang og 3G nett for mobiler. Nå blir også Iphone forbudt. (Foto: Bassem Tellawi/Ap)
BANNLYSER IPHONE: Assads diktatur har forsøkt å kvele informasjonstrømmen ut av landet ved å stenge ned både internettilgang og 3G nett for mobiler. Nå blir også Iphone forbudt. (Foto: Bassem Tellawi/Ap)

Hjemlandet til Steve Jobs far har bannlyst Iphone

Landets myndigheter frykter smarttelefonen skal brukes i opprøret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steve Jobs biologiske far, Abdulfattah John Jandali, kom nylig med støtte til sine landsmenn i Syria i en Youtube-video. Nå har landets myndigheter gitt sitt «svar» ved å bannlyse Apples iPhone i landet.

Jandali jobber som visedirektør ved et kasino i Nevada i USA, og har aldri hatt noe tett forhold til sønnen som gikk bort tidligere i år.

LES OGSÅ: 14 år gammel gutt drept av sikkerhetsstyrker i Syria

– Steve Jobs snur seg vel i graven

Det er det syriske toppdepartementet som har utstedt forbudet, melder avisene Times Live og det libanesiske nettstedet Al Nashara.

Ifølge en syrisk aktivist som ønsker å være anonym vil alle turister eller besøkende i landet som har iPhone, bli tatt for å være spioner.

– Steve Jobs snur seg vel i graven når hans ikoniske oppfinnelse blir forbudt i hjemlandet, uttalte aktivisten ifølge den britiske avisen Daily Mail.

Les også: Dette visste du ikke om Steve Jobs

Stenger internett og 3G

Så langt har trolig minst 4000 mennesker mistet livet i det FN karakteriserer som en borgerkrig i Syria. Demonstranter har blitt slaktet ned av politi og militære som er lojale til diktatoren Bashar Assad. Men antallet soldater og politi som vender seg mot presidenten er økende.

FN: – Hundrevis av barn drept i Syria

Siden opprøret startet som en følge av den arabiske våren har det vært daglige sammenstøt i landet.

Assads diktatur har forsøkt å kvele informasjonsstrømmen ut av landet ved å stenge ned både internettilgang og 3G-nett for mobiler.

Se videoen som Steve Jobs biologiske far, Abdulfattah John Jandali, har lagt ut på Youtube: