HerodesFalsk1024x576SCANPIX (Foto: Sigurdsøn, Bjørn , © JFE )
HerodesFalsk1024x576SCANPIX (Foto: Sigurdsøn, Bjørn , © JFE )

Komiker advarer folk mot å bli kjendis

Herodes Falsk: – Litt etter litt avdekkes frastøtende sider!

Komiker Herodes Falsk regnes av mange å være landets første stand-up-komiker. 57-åringen er blant annet kjent for sitt mangeårige samarbeid med Tom Mathisen og Jahn Teigen under gruppenavnet «Prima Vera».

– Like plagsomme

Nå går han imidlertid hardt ut mot personer som går under begrepet «kjendiser».

– Å omgås kjendiser er ikke morsomt, hvis noen skulle tro det. De er like plagsomme for sine nærmeste venner, som de er for sine verste fiender. Ofte er de så opptatt av sitt eget utseende og status at de ikke engang er velkommen i sin egen omgangskrets – og det inkluderer kollegaer, kompiser, partnere og familie, skriver han i et blogginnlegg under tittelen «Styr unna kjendisfjellet meimei».

Selv plasserer Falsk seg i kategorien «D-kjendis i et bitte lite land».

– Men også jeg er i faresonen, for mange av oss rammes av et farlig kjendisvirus. Det utløser et slags rampelyssyndrom som gjør oss overbevist om at sola kun har en misjon: å stå opp om morgenen for å skinne på oss, skriver han.

Les også: Viggo Mortensen er lei kjendislivet

Mener suksessen går til hodet

Herodes melder videre at kjendiser ifølge ham er som fjell: At de er imponerende og vakre på avstand, men fulle av stup, skrenter og ras når du kommer tettere innpå dem.

– Akkurat slik er det å komme tett inn på folk som suksessen har gått til hodet på. Litt etter litt avdekkes de frastøtende sidene deres, fortsetter han.

Les også: Nå vil han slutte som kjendis

– Ikke bli kjendis!

Herodes ber dermed folk styre unna kjendistilværelsen.

– Jeg skulle ønske jeg kunne anbefale et liv i rampelyset, men om du trenger oppmerksomhet døgnet rundt for å være lykkelig, passer du bedre som (for eksempel) medisinsk forsøkskanin Tro meg: Det å være kjendis er akkurat som å være vakker; det er kun interessant for den som er det.

Det har ikke lyktes «God kveld Norge» å komme i kontakt med Herodes Falsk lørdag formiddag.