Frölundas Mats Rosseli Olsen, her fra tiden Vålerenga, skal igjen få det tøft borte mot Luleå. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Frölundas Mats Rosseli Olsen, her fra tiden Vålerenga, skal igjen få det tøft borte mot Luleå. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Mats Rosseli Olsen jaktes av svenske storklubber

Hockey-ekspert Morten Langli tror Vålerengas Mats Rosseli Olsen blir Norges neste hockey-eksport.

Vålerengas Mats Rosseli Olsen har levert en strålende sesong på banen denne sesongen - det har ikke gått ubemerket hen.

Ifølge VG Nett var en represtentant fra Frölunda på plass i Jordal Amfi tidligere denne uken da Vålerenga slo serieleder Stavanger Oilers 4-3.

– Vi var på en speidertur, og da er det naturlig at vi ser litt ekstra på Mats. Han er en spiller for fremtiden, sier utviklingssjef i Frölunda Christer Kellgren til VG Nett.

Les også: Pappa Thoresen så sønnen senke laget sitt: – Irriterende, men litt morsomt også

For Rosseli Olsen spilte nok en god kamp, og 20-åringen hadde målgivende pasning på Steffen Thoresen sitt vinnermål. TV2s hockey-ekspert, Morten Langli, mener Rosseli Olsen spilte sin beste kamp i Vålerenga-trøya da serielederen ble beseiret. Langli har i lengre tid hatt klokketro på 20-åringen, og han tror unggutten blir vår neste hockey-eksport.

– Jeg tror han har godt av å spille sesongen ut i Vålerenga. Han er en av de beste norske spillerne i Get-ligaen, så han er mer enn god nok til å ta steget videre, sier Langli til TV 2 Sporten.

Men Frölunda er ikke den eneste klubben som er på jakt etter Rosseli Olsens underskrift. I tillegg til Färjestad, skal storklubben Djurgården ha hatt unggutten på blokka over lengre tid. Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen har spilt for Djurgården, og Rosseli Olsen har tidligere trent sammen med Stockholms-klubben.

Les også: Dommeren meid ned bakfra – forlangte unnskyldning

Langli tror Djurgården står først i køen dersom Rosseli Olsen velger å ta karrieren videre i Sverige, men at flere klubber er interesserte ser han ikke på som noe negativt.

– Fortsetter han i samme sporet som nå, så kan han nok velge å vrake i tilbud. Sånn sett er det mer enn ideelt at flere er interessert i ham, sier Langli.

Rosseli Olsen står med elleve scoringer og 17 målgivende pasninger så langt denne sesongen.