myhre (Foto: Mona Ranum, © ps)
myhre (Foto: Mona Ranum, © ps)

Toppbloggeren hylles for åpenhet om sine psykiske lidelser

– Hun er en tøff og reflektert jente.

29. november startet nettserien «La Linnéa leve» på p3 sine nettsider. Gjennom hennes blogg har vi blitt kjent med Linnéa Myhre som den sarkastiske, småfrekke og sinte jenta hun er, og i serien skal venn og kollega Andreas Øverland forsøke å få litt lykke inn i hennes hverdag.

– Tøff

Her snakker 21-åringen åpent ut om sine psykiske lidelser, i form av at hun selv har erfart både anoreksi og depresjoner. Nå fullroses hun for sin åpenhet.

– Hun er en tøff og reflektert jente som er bevisst på rollen sin, sier førstelektor ved Høgskolen i Buskerud, Runi Børresen til VG lørdag.

Børresen er en av landets fremste eksperter på spiseforstyrrelser, og synes det er modig av Linnéa å stå fram med sine lidelser.

Psykolog Stian Tobiassen forteller dessuten at dette kan ha stor betydning for mennesker som relaterer seg til henne.

– Serien tar bort visse forestillinger om hva det vil si å være deprimert, ved at en såpass oppegående person som Linnéa Myhre tør å være åpen om sin psykiske lidelse, sier han til avisen.

Les også: Blogger Linnéa Myhre var døden nær

– Setter pris på

Linnéa selv sier hun ønsker å bidra til å hjelpe andre personer som er i samme situasjon som henne selv.

– Å få høre at jeg er modig setter jeg veldig stor pris på, sier hun til VG.

Mest sexy

Nylig ble Linnéa kåret til Norges mest sexy kvinne av bladet MANN, uten at hun var noe særlig begeistret for det.

Da nettstedet 730.no forsøkte å få en kommentar om hvordan det var å danke ut jenter som Jenny Skavlan og Tone Damli, møtte de en ordknapp tittelvinner.

– Jeg håper bare at bladet er innpakket i plast. Bildeserien inni bladet er skremmende lik en hvilken som helst Vi Menn-forside. Det var ikke min hensikt, men sånn har det altså blitt, sa Linnéa til 730.no.

Les mer: Linnéa Myhre kåret til Norges mest sexy kvinne