Mario Balotelli må tåle kritikk fra City manager Roberto Mancini etter at han pådro seg rødt kort i kampen mot Liverpool. (Foto: JON SUPER/Ap)
Mario Balotelli må tåle kritikk fra City manager Roberto Mancini etter at han pådro seg rødt kort i kampen mot Liverpool. (Foto: JON SUPER/Ap)

Mancini: – Vi kan ikke stole på Balotelli

Manchester City-manager Roberto Mancini mener Mario Balotellis kortsanking påvirker laget.

Se Manchester City - Norwich på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no kl.16.00

Mario Balotelli har for alvor blomstret i den lyseblå Manchester City-trøyen denne sesongen. Med seks scoringer på ni kamper i Premier League har den italienske urokråken etablert seg som en viktig spiller i Roberto Mancinis gulljagende mannskap.

Nå langer imidlertid Mancini ut mot sin landsmann etter forrige helgs kamp mot Liverpool på Anfield. Balotelli ble sendt av banen etter et rødt kort i den elektriske forestillingen, og Mancini mener at spissens utvisning kan ha kostet City muligheten til å vinne kampen.

– Dersom Mario sitter på benken i fremtiden, er det trolig lurest å bytte inn en annen spiss enn ham, sier Mancini ifølge Daily Mirror, samtidig som han innrømmer at spissen kke alltid er til å stole på.

Les også: Balotelli klikket etter utvisningen – ødela garderobedør
Les også: Før Premier League-runden: Avram Grant gjorde det bedre enn Villas-Boas

For da Mancini tok Samir Nasri av banen like etter pause mot Liverpool, falt valget på Balotelli i steden for spisskollega Edin Dzeko. Manageren tror at City ville vært i stand til å beholde elleve mann på banen dersom Dzeko hadde blitt byttet inn tidligere, og han vedgår at Balotelli gjør for mange dumme ting på banen.

– Jeg har sagt mange ganger at Mario har forbedret seg, men han gjør likevel dumme ting. En forsvarer kan alltids gjøre en feil og pådra seg et gult kort, men Mario er spiss og får for mange gule kort, sier Mancini.

Les også: Liverpool mister Lucas resten av sesongen

Da Balotelli pådro seg sitt andre gule kort i duellen med Martin Skrtel og fikk marsjordre på Anfield, steg hans røde kortsamling fra to til tre på de siste 16 månedene.

Lørdag tar City imot Norwich hjemme på Etihad Stadium, og det spørs om Balotelli må betale dyrt, i form av en plass på benken, for kortleken de siste månedene.