Fyll alkohol fest (Foto: Colourbox)
Fyll alkohol fest (Foto: Colourbox)

Slik gikk det da 200 soldater hadde «dimmefest»

Det var Chicago, Texas og Ville Vesten på en og samme gang i Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en lang, lang natt for politiet i Tromsø da julestemningen snudde byen på hodet.

Bråkete soldater

Hovedårsaken var en fest for 200 soldater som dimmiterte denne helgen. De ekstatiske ungdommene ga politiet mer enn nok å henge fingrene i og det gikk aldri mer enn 20 minutter mellom hver gang politiet måtte avbryte fylleslagsmål, plukke opp overstadig berusete menn eller stoppe fyllekjøring.

– De aller fleste ordensforstyrrelser omhandler soldater, opplyser Troms politidistrikt.

Tett i tett

Klokken var knapt passert midnatt da de første antydningene til problemer startet.

Klokken 00.15 ble to menn på 24 og 30 år bortvist fra et av Tromsøs utesteder etter å ha vært ufin mot vaktene.

Og derfra var ingen vei tilbake:

00.30: En 20 år gammel mann ble tatt for tyveri av en champagneflaske på det samme utestedet. Sak er opprettet.

00.45: To 19 år gamle soldater barket i hop på et utested i Tromsø. Militærpolitiet kom til stedet og bisto politiet. Det var uklart hendelsesforløp og begge to ble bortvist fra sentrum.

01.00: 19 år gammel mann ble bortvist fra Tromsø sentrum etter å ha vært involvert i bråk på et utested.

01.15: Nok en 19 år gammel mann brakt inn til politistasjonen fra Tromsø sentrum. Han var beruset og ute av stand til å ta vare på seg selv.

01.50: Etter å ha laget bråk på et utested, ble en 34 år gammel mann kastet ut.

Slagsmål og vandalisme

02.05: En begynnende slåsskamp på Stortorget ble avverget av politiet. Partene ble vist hvert til sitt.

02.10: En person på Finnsnes varslet politiet om at fire ungdommer rev ned julebelysningen i naboens hage. Men da politipatruljen kom fram, var vandalene over alle hauger.

02.20: Kranglefant ville ikke forlate en fest på Finnsnes. Han ble kjørt bort av politiet og satt av hos familien.

02.45: I Målselv ble en 20 år gammel mann mistenkt for promillekjøring stanset på Setermoen. Han ble sendt til Troms militære sykehus for å ta blodprøve og samtidig ble bilen han kjørte avskiltet. Til ville protester fra 20-åringen ble førerkortet hans beslaglagt.

02.50: En militærpolitipatrulje ble kontaktet av en soldat i Storgata. Han sa at han var blitt banket opp av noen medsoldater som stakk av gårde i en taxi. Han vurderer å anmelde forholdet.

Legitimasjons-problemer

03.10: Mililtærpolitiet måtte håndtere en ilter soldat utenfor et utested. Han nektet å oppgi navnet, så politiet måtte komme til stedet. Da fisket han etterhvert fram legitimasjonen og politiet gikk videre til neste oppgave. Militærpolitiet vil følge saken videre.

03.50: Politiet fikk melding om festbråk fra en leilighet like utenfor sentrum. Politiet dro til stedet og påla eier om å dempe lydnivået betraktelig.

04.00: En 31 år gammel libysk mann prøvde å komme seg inn i politibilen etter å ha blitt snakket til. Han fikk komme inn, men ikke på den måten han hadde tenkt seg. Det viste seg at han hadde status som varig utvist fra Norge. Han hadde også et id-dokument fra et europeisk land med hans bilde og et helt annet navn.

04.03: Politiet fikk melding om slåssing i taxikøen ved Stortorget. Men andre gjøremål i sentrum gjorde at politiet ikke kom fram til stedet før en snau halvtime. Da hadde alt roet seg.

– Ikke dramatisk

Fire personer overnattet i politiets fyllearrest.

– Det blir jo normalt mye festing og enkelte drikker for mye og blir overstadig beruset. I kjølvannet har vi ikke hatt store problemer, men mange meldinger på berusete personer. Tromsø er en livlig by, sier operasjonsleder Jøran Bugge ved Troms politidistrikt til tv2.no.

Ved morgentimene hadde roen igjen senket seg over byen.