FORBUD MOT ISOLERING: Justisminister Grete Faremo innfører forbud mot isolasjon av unge kriminelle. (Arkivfoto). (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
FORBUD MOT ISOLERING: Justisminister Grete Faremo innfører forbud mot isolasjon av unge kriminelle. (Arkivfoto). (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Faremo glad, men skeptisk etter nye fakta fra PST-sjefen

Justisminister Grete Faremo (Ap) sier hun er glad for at det er kommet nye fram nye fakta, men vil foreløpig ikke renvaske PST-sjef Janne Kristiansen helt og fullt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter på ha fulgt pressekonferansen til Kristiansen fra statsrådssalen i Stortinget var Faremo reservert og tilbakeholden i sine uttalelser. Hun ville ikke gå inn i spørsmålet om tillit, heller ikke slå fast at all uklarhet og forvirring er ryddet av veien.

SE HELE PRESSEKONFERANSEN: – Jeg beklager, tar ansvar og fortsetter som PST-sjef

Skal gås i sømmene

– Det er gitt god informasjon i dag. Det har vi etterlyst. Nå vil jeg ta meg noe tid til å sette med inn i redegjørelsen fra PST og gjøre mine egne vurderinger, sier justisministeren.

Hun legger til at det kan bli aktuelt å stille ytterligere spørsmål til PST, og forsikrer at Stortingets 22. juli-komité og den regjeringsnedsatte 22. juli-kommisjonen skal få belyst så mye som mulig.

Les også: – Ansatte mener PST-sjefen må gå

Faremo ville ikke si hvor lang tid hun trenger på å gjøre seg sine egne vurderinger av det materialet Kristiansen har gjort tilgjengelig, ut over at det skal skje «så raskt som mulig».

– Krevende for etatene

Faremo unnlot å svare på spørsmål om PST har vært for passiv i oppfølgingen av tips om Anders Behring Breivik og om Kristiansen og hennes etat klarte å holde hodet kaldt i de kaotiske dagene etter 22. juli.

– Jeg ønsker ikke å dele ut karakteristikker. Situasjonen var krevende, og det vil ta noen tid før vi har det hele bildet, sier Faremo.

Les også: – Det er vanskelig å ha tillit til Janne Kristiansen

(©NTB)