kaja (Foto: FOLVIK,ARNT E., © ING_STR)
kaja (Foto: FOLVIK,ARNT E., © ING_STR)

Emil Hegle Svendsen:
– Unner ingen å være sammen med en toppidrettsutøver

Skiskytteresset: – Det er veldig vanskelig.

Emil Hegle Svendsen har blitt en av Norges største medaljegrossister.

Ble singel tidligere i år

Skiskytterkongen har to OL-gull og hele fem VM-gull i samlingen. Men med toppidrettslivet og mye reising har han også merket medaljens bakside.

– Men det er mye lettere når du ikke har noen som venter hjemme, sier Emil Hegle Svendsen til «God kveld Norge».

Tidligere i år ble nemlig Emil singel. Han og skiskytterkjæresten Kaja Eckhoff var sammen i hele ni år, før de gikk hver til sitt før sommeren. Å kombinere familieliv med toppidrett viste seg å være vanskelig.

Les også: OL-vinneren Emil Hegle Svendsen er singel

– Jeg unner ingen damer å være sammen med en toppidrettsutøver, egentlig. Man blir jo litt ego og reiser mye. Så det er ikke noen veldig god kombinasjon. Det er vanskelig, faktisk, mener han.

Får frierbrev fra Russland

Men tilbudene lar ikke vente på seg. Etter at Emil ble singel har både frierbrev og andre forespørsler fra damer dumpet ned i postkassa.

– Før var det mest fra Tyskland, nå er det mest fra Russland egentlig. Russland har blitt et bra land smiler Emil.

Henvendelsene er av forskjellig art.

– Det er mye rart for å si det sånn. De spør om de kan komme til Norge å treffe meg. Her forleden fikk jeg et brev fra en dame som ville gifte seg med meg. Fra Russland. Jeg hoppet ikke på det toget med en gang i alle fall.

– Blir en lek med sånne kompiser

Emil har foreløpig ikke slått til på noen av tilbudene. Men med mange reisedøgn langt hjemmefra kan det fort bli ensomt på tur. Da finner 26-åringen god støtte i landslagskollega Tarjei Bø . De to har etter hvert utviklet et sterkt vennskap, som Emil setter høyt.

– Vi er jo vanlige gutter. Jeg tror vi gjør det vanlige gutter gjør, og finner på masse tull og har det artig. Man lever bare en gang og man må ha det litt kult oppi alt det seriøse. Vi gjør bare det hjertet sier vi skal gjøre egentlig. Det er alltid artig å ha en sånn person. Det gjør treningshverdagen mye lettere. Det er klart det er mye trening og mye slit, men når man har sånne kompiser blir det til en lek, sier skiskytteresset.