Sportsdirektør Truls Haakonsen (midten) i Vålerenga går ut i permisjon resten av sesongen.  Haakonsen og Vålerenga har vært i hardt vær etter bråket rundt overgangssakene til Veigar Pall Gunnarson og Stabæks Herman Stengel. Kampen endte 1 2. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Sportsdirektør Truls Haakonsen (midten) i Vålerenga går ut i permisjon resten av sesongen. Haakonsen og Vålerenga har vært i hardt vær etter bråket rundt overgangssakene til Veigar Pall Gunnarson og Stabæks Herman Stengel. Kampen endte 1 2. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Haakonsens permisjon forlenget

Blir borte fra direktør-jobben ut året, men får full lønn.

Truls Haakonsen var ifølge Aftenposten tilbake på kontoret sitt på Valle torsdag. Hans permisjon var gått ut, men Vålerenga-direktøren har nå fått forlenget permisjonen fram til 2. januar.

Haakonsen er sammen med Stabæks sportslig leder Inge A. Olsen, siktet i overgangsskandalen rundt Veigar Páll Gunnarson, begge for grovt økonomisk utroskap.

– Truls Haakonsen har søkt om, og fått innvilget, forlenget permisjon fram til 2. januar, så dette må jeg undersøke, sa Vålerengas styreleder Odd Skarheim til Aftenposten torsdag.

Han kunne ikke svare avisen på om styret har tillit til den permitterte sportsdirektøren, og om Vålerenga-styret føler at de har støttet Haakonsen godt nok. Sent torsdag kveld fikk Aftenposten følgende redegjørelse fra VIFs pressesjef:

«I denne krevende saken står vi sammen – alle i Vålerenga; klubbledelse, ansatte, frivillige og tillitsvalgte. Alle støtter alle. Vi har som policy at vi ikke uttaler oss til pressen om saken, inntil doms- og sanksjonsutvalget har kommet med en avgjørelse. Det er relativt vanlige, juridiske prosesser. Det gjelder selvsagt også enkeltpersoners roller.

Det eneste vi kan bekrefte, siden det er allerede kjent, er at Truls Haakonsen opprettholder full lønn selv om permisjonen nå er forlenget som følge av politiets inntreden, og at Vålerenga dekker de økonomiske kostnadene han har i forbindelse med saken. Det er viktig at Vålerenga opptrer som en ansvarlig arbeidsgiver». (©NTB).