qaida-us-fange - Al-Qaida hevder de har amerikansk fange

Lederen for al-Qaida påtar seg ansvaret for bortføringen av en amerikaner i Pakistan tidligere i år. Gruppen stiller en rekke omfattende krav for å slippe ham fri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ayman al-Zawahri hevder i et lydopptak lagt ut på internett at det var al-Qaida som sto bak kidnappingen av hjelpearbeideren Warren Weinstein (70) i august. Det opplyser den private antiterror-organisasjonen SITE.

For å løslate Weinstein krever al-Zawahri at USA frigir alle fangene i Guantanamo-leiren samt alle andre som sitter fengslet på grunn av tilknytning til al-Qaida eller Taliban. I tillegg må USA og allierte land stanse luftangrepene mot opprørere i Pakistan, Afghanistan, Jemen, Somalia og Gaza.

Al-Zawahri hevder også at en al-Qaida-leder kjent som Attiyatullah ble drept sammen men sin sønn i et amerikansk luftangrep i august.

– Han led martyrdøden, måtte Gud se i nåde med ham, da et av korsfarernes spionfly slapp bomber, sier al-Qaida-lederen i opptaket.

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA bruker ofte førerløse fly i angrep rettet mot opprørere i Pakistan. (©NTB) (©NTB)