Landslagssjefene i gruppe B til sommerens EM i Ukraina og Polen. Joachim Löw (Tyskland), Morten olsen (Danmark), Paulo Bento (Portugal) og Bert van Marwijk (Nederland). (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)
Landslagssjefene i gruppe B til sommerens EM i Ukraina og Polen. Joachim Löw (Tyskland), Morten olsen (Danmark), Paulo Bento (Portugal) og Bert van Marwijk (Nederland). (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)
Det danske fotballandslaget. (Foto: Lars Poulsen/Ap)
Det danske fotballandslaget. (Foto: Lars Poulsen/Ap)

EM-trekningen: Mareritt for Danmark, Sverige fikk England

Våre danske naboer får det knalltøft i neste sommers fotball-EM. Se hvordan trekningen av gruppespillet gikk.

Fredag ble gruppene til neste sommers fotball-EM trukket, og for våre danske naboer ble det ingen drømmetrekning – snarere tvert imot. Sammen med Nederland, Tyskland og Portugal i gruppe B levnes Danmark en liten sjanse for videre avansement.

– En av de verste gruppene
Landslagssjef Morten Olsen var ikke særlig fornøyd etter at trekningen var unnagjort.

– Det var en av de verste gruppene vi kunne få. Nederland og Tyskland er to av EM-favorittene, og så har vi Portugal i tillegg som også er sterke. Men vi har slått dem før og kan gjøre det igjen, sier Olsen til sporten.tv2.dk.

– Man kan så å si kalle det en dynamittpulje, sier landslagssjefen.

Morten Olsen er ikke den eneste som spår Danmark et tøft gruppespill.

– Danmark er superfavoritten, men favoritt til ikke å ta poeng i det hele tatt, sier Kjetil Rekdal etter trekningen til TV 2 Sporten.

– Hvor stor sjanse tror du Danmark har til å avansere?

– Null, slår Aalesund-treneren brutalt fast, før han fortsetter: – Danmark kunne nok ikke fått det verre. Tyskland og Nederland er knallgode.

– For Danmark er det nok kjørt. Topp to i denne gruppen er nesten umulig, dessverre, sier TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker.

Les også:Henke Larsson reagerer på Drillo-uttak

Tøft også for Sverige, men svenskene er fornøyd
Også Sverige får det tøft i gruppespillet, i gruppe D med Ukraina, Frankrike og England.

– England må være fornøyd, selv om de ikke liker å møte Sverige. Sammen med Frankrike er England favoritter i gruppen. Sveriges sjanser er større enn Danmarks, men dette blir tøft for Hamrén & co, sier Alsaker, og får støtte av Rekdal.

– Selvfølgelig er England og Frankrike favoritter, men England får ofte problemer med Sverige – og det kan jo skje igjen, sier Rekdal.

De svenske landslagsspillerne er derimot mer rolige.

– Spontant føles det helt greit, sier Mikael Lustig til fotbollsexpressen.se.

Rosenborg-spilleren som etter nyttår vender nesen mot Skottland og spill for Celtic er relativt fornøyd med utfallet av trekningen.

– Gruppe A var favoritten som alle ville ha og gruppe B var marerittgruppen. Gruppe C var helt okei, men den er heller ikke kjempevanskelig, sier backen, som har målet klart:

– Klart det kommer til å bli tøft, men målsettingen må være å avansere når vi først er her, sier Lustig.

Også landslagssjef Erik Hamrén er fornøyd.

– Det er kjempespennende. Vi kunne selvsagt fått lettere lag, men totalt sett er jeg fornøyd, sier svensken til aftonbladet.se.

– Jeg slapp Spania, Nederland og Tyskland som jeg heller ikke vile ha, men de vi møter er sterke lag uansett, sier Hamrén.

Les også: Irsk supporter stjal overtrekksdress - snek seg inn på Estlands innbytterbenk

– Tyskland og Nederland mesterskapsfavoritter
I gruppe A møtes Polen, Hellas, Russland og Tsjekkia – ikke en høydare, ifølge TV 2s kommentator.

– Den gruppen er den «kjedeligste». Åpningskampen mellom Polen og Hellas er ikke en spesielt god start, men arrangørlandet har gode muligheter til å avansere fra gruppen, sier Alsaker, som fryder seg mer over dette mesterskapets «dødens gruppe».

Les også: Se Lustig øve inn EM-straffe med splitter ny ball

– Det er jo gruppe B, og som i 2008 havner Nederland der. Den gang var det Italia, Frankrike og Romania – nå er det Tyskland, Portugal og Danmark! Det kunne se ut som om nederlenderne brant masse krutt i gruppespillet for tre år siden og var kjørt da de møtte Russland i kvartfinalen. Den faren er der når du spiller i en så knallhard gruppe som gruppe B her, sier Alsaker.

– To av mesterskapets største favoritter er Tyskland og Nederland, men vi kan altså miste en av dem i innledningen. Og hvis begge tar seg videre, forsvinner et godt lag som Portugal. Ellers er Spania og Italia klare favoritter i gruppe C.

Dette er gruppene for neste sommers fotball-EM:

Gruppe A:
1. Polen
2. Hellas
3. Russland
4.Tsjekkia

Gruppe B:
1. Nederland
2. Danmark
3. Tyskland
4. Portugal

Gruppe C:
1. Spania
2. Italia
3. Irland
4. Kroatia

Gruppe D:
1. Ukraina
2. Sverige
3. Frankrike
4. England