Frank Lampard, Andre Villas Boas og John Terry i Chelsea. (Foto: MONTASJE/SCANPIX/)
Frank Lampard, Andre Villas Boas og John Terry i Chelsea. (Foto: MONTASJE/SCANPIX/)

Nå er det bare å brette opp ermene, Chelsea

Desember blir alt annet enn førjulshygge for André Villas-Boas' mannskap.

Resultatene de neste ukene vil avgjøre mye om hvor bra Chelseas sesong kan bli og hvor trygt manager André Villas-Boas sitter i sjefsstolen på Stamford Bridge.

Onsdag i neste uke avgjøres det om de blå fortsatt vil være med i pengemaskinen som er Mesterligaen. Seier eller 0-0 hjemme mot Valencia gir avansement fra gruppen. Usikkerhetsmomentet er at Chelseas vanligvis så gode hjemmeform bortimot har forduftet. Chelsea har tapt tre av de siste fire hjemmekampene.

- Vi har vært mer solide på bortebane. Det er et faktum. På hjemmebane er vi rett og slett ikke gode nok nå. Vi må få fansen bak oss. Nå kan du merke at publikum på Stamford Bridge er nervøse. Vi trenger deres fulle støtte for å skape den atmosfæren vi må ha for å komme oss igjennom denne perioden, sa Villas-Boas til The Guardian etter ligacuptapet for Liverpool tirsdag.

Tor-Kristian Karlsens blogg: André Villas-Boas – en positiv vinkling

Han sa også rett ut at standarden på Chelseas spill for tiden ikke holder mål i Mesterligaen.

- Vi må spille den kampen mot Valencia med høyt tempo og stor lidenskap.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

Mesterligaen er én ting, men også i serien kan mye bli avgjort i desember. Chelsea er på femteplass på tabellen. Lørdag spiller de borte mot fjerdeplasserte Newcastle.

Neste seriekamp blir enda vanskeligere. 12. desember kommer serieleder Manchester City på besøk på Stamford Bridge. Forrige sesong ble City beseieret 2-0 på broen, men dagens utgave av Manchester-laget er noen hakk bedre.

Etter City venter en mer overkommelig oppgave mot Wigan, før det 22. desember blir toppkamp og London-derby mot Tottenham, som har vist solid serieform denne sesongen, på White Hart Lane. Før året er omme skal Chelsea også møte byrival Fulham og Aston Villa.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

- For at tittelsjansene våre skal holdes i live, må vi gjøre det så bra som mulig i desemberkampene. De inkluderer Newcastle, Manchester City og Tottenham. Klarer vi det, er vi tilbake på sporet, analyserte portugiseren.

André Villas-Boas er klar over at mars og april kan bli like avgjørende som desember. Men feiler Chelsea nå, spiller det liten rolle.