MØTTE REPRESENTANTER FOR DEN GRESKE REGJERINGEN: Statssekretær i Justisdepartementet Pål K.Lønseth møtte torsdag representanter for den greske regjeringen for å diskutere hvordan asylbehandlingen kan bedres.  (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)
MØTTE REPRESENTANTER FOR DEN GRESKE REGJERINGEN: Statssekretær i Justisdepartementet Pål K.Lønseth møtte torsdag representanter for den greske regjeringen for å diskutere hvordan asylbehandlingen kan bedres. (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)

Norge gir penger til greske asylsentre

Til tross for krisen i Hellas øker strømmen av flyktninger over grensen fra Tyrkia. Nå skal Norge bidra til å få behandlingen av asylsøkere opp på et akseptabelt nivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statssekretær i Justisdepartementet Pål K. Lønseth (Ap) hadde torsdag formiddag møter med representanter for den greske regjeringen for å finne ut hvordan 20,8 millioner euro (tilsvarende 160 millioner kroner) kan brukes til å bedre asylbehandling og asylmottak fram til 2014.

Hellas har i dag store problemer med å gi asylsøkere en verdig behandling, ifølge Ketty Kehayioylou ved Hellas-kontoret til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

– De blir pågrepet og blir sittende fengslet i månedsvis. Ofte blir mindreårige sittende enda lenger fordi det tar lang tid å finne en verge. Hellas har store, store problemer med å gi dem en verdig behandling, sier Kehayioylou til NTB.

LES OGSÅ: Vil hjelpe Hellas med asylsystem

– Ved Evros slutter de ikke å komme. De er desperate og trenger støtte. De flykter fra krig og forfølgelse, og for dem er det et spørsmål om liv eller død, sier Kehayioylou. Hun sier at pengene fra Norge er svært velkomne, både for å få fortgang i asylsøkerbehandlingen og for å etablere et verdig mottaksapparat. (©NTB)