vegard
vegard

Vegard: – Jeg har ikke sunget før i kveld

Finalisten har vært sengeliggende hele uken, og fikk derfor ikke øvd før kveldens «Idol»-sending.

Det er gallaaften i «Idol», og de gjenværende finalistene Jenny Langlo, Isak Knutsen Heim, Henrik Mortensen og Vegard Leite har fremført to sanger for første gang. Se backstageintervjuer med finalistene nederst i saken!

Det var tydelig at Vegard Leite (19) ikke var i toppform under kveldens sending. Han har slitt med sykdom hele uken, og det gikk utover opptreden.

– Jeg har ligget i sengen hele uken med over 40 i feber. På øvelsene har jeg ikke hatt stemme, så jeg har ikke sunget ordentlig før i kveld. Jeg har bare hørt på sangene og prøvd å lære meg dem i hodet, sier Vegard.

– Jeg har gått på antibiotika hele uken. Jeg prøvde å få det til i kveld, men er man syk så er man syk. Heldigvis har jeg ikke feber lengre, men det er typisk at stemmen ikke skulle holde ut den siste sangen, sier han.

Fikk gåsehud av kommentarene

Dommer Marion Ravn skrøt av Vegards første opptreden der han sang «Everybody hurts», og mente det var hans beste gjennom finalesendingene. Men etter kveldens andre fremførelse gav dommerne ham ekstra hard medfart.

– Jeg gåsehud for nå er det harde ord fra mine meddommere. Jeg skjønte ikke låtvalget. Du er syk og det kom veldig bra fram nå. Det var ikke en bra sangprestasjon nå, sa Marion.

Vegard forstår hvorfor han fikk så harde tilbakemeldinger.

– Til den første sangen så passet det kanskje med litt sårhet i stemmen, men det fungerte ikke på den siste. Den gikk mye fortere. Hadde jeg sunget to roligere hadde det kanskje gått bedre.

Tror han ryker

Vegard mener medfinalistene har gjort en veldig bra jobb i kveld, og han tror han trekker det korteste strået.

– Jeg ser for meg at jeg ryker i kveld, sier han og legger til:

– Men jeg har hatt det utrolig kjekt og folk har støttet meg. Jeg må bare si tusen takk til de som har stemt.

Spilt i korps

Jenny Langlo syntes det var stor stas med storband på scenen.

– Det er noe spesielt med storband og jeg har jo spilt i korps før. Så det var veldig annerledes enn det som har vært på Idol-scenen før, sier Jenny.

Storfornøyd

For Henrik Mortensen (17) fra Mosjøen var det helt greit å fremføre to ulike låter i kveld.

– Jeg elsker jo å stå på scenen. Det er det jeg forguder.

– Jeg satt igjen med en god følelse etter opptredene og jeg har gjort mitt beste i dag, og synes jeg har gjort det bra og er storfornøyd. Jeg gidder ikke tenke noe mer på det, sier Henrik etter kveldens sceneopptredener.

Se intervjuer fra backstageområdet her:

Se hva som skrives om «Idol» på Twitter her:

Se flere klipp og nyheter fra «Idol» på tv2.no/idol!